6 csokoládé fondanthoz
Hozzávalók:
• 125 gramm fekete csokoládé + 6 kocka fekete csokoládé
• 125 gramm vaj + 20 gramm a sütőformához
• 2 tojás + 2 tojássárgája
• 50 gramm kristálycukor
• 40 gramm liszt
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 6-os / 7-es fokozaton vagy 200 fokra.
2. Olvaszd fel az összetört csokoládét és a vajat vízgőz felett.
3. Habosítsd fel a tojássárgáját a cukorral. Add hozzá a lisztet, majd az olvasztott csokoládét. Alaposan keverd össze egy spatula segítségével, majd öntsd bele a kivajazott sütőformákba.
4. Helyezz minden egyes süteményre egy kb. 1,5 cm nagyságú csokoládé darabot és rakd a sütőbe 12 percre.
5. Óvatosan vedd ki a sütőformákból és tálald azonnal, majd díszítsd porcukorral, mentával vagy tejszínhabbal.