… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle A világ legszebb állomásai

A világ legszebb állomásai

Vannak olyan helyek, ahol turisztikai látványosságoknak számítanak a metró és vasútállomások. Hihetetlen kreativitással és építészeti csodával rendelkeznek, így az utazás is sokkal kellemesebb!

Pokoli metró
Svédországban található a világ, kétségtelenül legszebb metrója. Az alagút úgy van kialakítva, mintha a pokol kapuin sétálnánk lefele. Természetesen egyáltalán nem ijesztő, sőt bámulatos látvány! A homlokzatok és a falak különböző mintákkal vannak díszítve, vannak szivárványos, virágos, sakktáblás részek, igazi öröm végig barangolni a megállóknál. Az útvonal több mint száz megállót kapcsol össze.


Luxus reptér
Dubai nemzetközi reptere magában hordozza a luxus összes fogalmát, csupa pompa és káprázat. Minden a legújabb és a legprofibb technológiában tündököl. Az utasok rengeteg ékszer, parfüm, táska és ruhabolt közül válogathatnak, ahol elüthetik a maradék idejüket. Kényeztetésül uszodai, edzőtermi, internetes, játszótermi szolgáltatások kínálataiból csemegézhetnek, ami túl mutat minden repülőtéri szolgáltatástól. Dubai eleve gyönyörű hely, nemhiába a turisták egyik kedvence, így aztán a reptér sem hozhat szégyent rájuk. Gondosan kitaláltak mindent, hogy az ideutazók a legjobbat kapják és előkelő fogadtatásban legyen részük. A sorakozó pálmafák nagyon ötletesek! Látszik, hogy beleadtak apait – anyait!

 

Kastély vasútállomás
Új – Zélandban található a Dunedin vasútállomás, mely egy gyönyörű kastélyra hasonlít. Itt nem leszünk idegesek, ha esetleg késik a vonat, legalább van időnk, hogy végig csodálhassuk az építményt. Az udvar és a lépcsőház is királyi kinézetű. Aki először meglátja, annak eszébe nem jutna, hogy itt kell felszállni a szerelvényekre.

Botanikus kert a pályaudvarban
Madridban található az Atocha vasútállomás, ahol egy egész kert van, mintha csak a természetben lennénk. Az udvar közepén található egy kulturált étterem, ahol kényelmesen lehet várakozni.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest