… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle A szegénységtől és az öregedéstől félnek leginkább a kínai internetezők

A szegénységtől és az öregedéstől félnek leginkább a kínai internetezők

 A szegénységtől, az öregedéstől, a párkapcsolati nehézségektől és a rossz döntésektől félnek leginkább a kínaiak – derül ki a „kínai Google”, a Baidu keresési eredményeinek statisztikáiból.

A kelet-ázsiai ország internetes keresőpiacát vezető Baidu a honlapján tavaly feltett kérdésekből vont statisztikát, rámutatva, milyen kérdések foglalkoztatják leginkább a netezőket.
A találatokat nemek szerint csoportosítva kiviláglik: a férfiak leginkább az anyagiak, az elszegényedés miatt aggódnak, a nők ezzel szemben kevésbé gondolják fontosnak a pénzt, ők külsejük változásától, pontosabban az öregedéstől félnek leginkább. Ez valószínűleg annak tudható be – írja a baidu.cn a keresési találatok kiértékelésében -, hogy a mai modern társadalomban a férfiak sikerét a vagyonuk, a nők sikerét a szépségük jelenti leginkább.
A férfiak a válaszok szerint a munkahelyi sikertelenséget, valamint a feleségük családjával, kifejezetten pedig az anyósukkal való rossz viszonyt félik leginkább. A nők külsejük változása mellett gyerekük megbetegedését nevezték meg legfőbb aggodalmukként, de a legtöbben férjük félrelépésétől is tartanak. A szellemi munkát végző válaszadókat a Baidu külön is vizsgálta. E csoport férfitagjai főleg munkájuk, a munkahelyen hozott rossz döntések és az előléptetés hiánya miatt szoronganak. Az értelmiségi nők munkahelyüket illetően magabiztosabbnak mutatkoztak, sokkal inkább az azt befolyásoló külső tényezők, így a teherbe esés és a munkahelyi udvarlók kezelése miatt aggódnak.

(Forrás: MTI)

Hozzászólások

Pin It on Pinterest