… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle A modellszakma leggazdagabbjai

A modellszakma leggazdagabbjai

A sikerüket, szépségüket és vagyonukat mindenki irigyli. Van köztük, aki hamar befutott modell lett, de némelyük igazán nehezen jutott el addig, hogy ma már elmondhassa magáról: dollár milliomos! Kik és mitől a leggazdagabbak a szupermodellek közül?

Gisele, az Ipanema arcaként sokat tesz a világért!

Az 1. helyezett, 40 millió dollár: Gisele Bündchen
A brazil szépség hazánkban inkább arról ismert, hogy hosszú ideig ő volt a színész Leonardo di Caprio barátnője. Pedig ő az egyik legnagyobb sztár a divat világában, nem mellékesen a leggazdagabb. Nem volt hosszú gyerekkora, mivel már tizennégy évesen elindult egy tehetségkutató versenyen, ahol a világdöntőn a negyedik helyen végzett. Tizenhat évesen Amerikába költözött a karrierje érdekében, ahol még az évben a Vogue címlapjára került. Nagy sikere volt, szakértők szerint ő indította el a csinos szépségek trendjét a drogos kinézetűekkel szemben. Már tíz évvel ezelőtt a világ legszebbjének választották. Hatalmas vagyonát divatcégekkel kötött szerződéseivel alapozta meg, többek közt a Dior és a Louis Vuitton arca volt, majd megkötötte legjövedelmezőbb megállapodását az Apple céggel. Még az is belefért neki, hogy tavaly felbontotta szerződését a Victoria’s Secrettel, mert keveselte a gázsiját!

Heidi mindig is figyelt arra, hogy a munkája arányban legyen a magánéletében, talán ezért olyan sikeres mindkettőben.

A 2. helyezett, 35 millió dollár:: Heidi Klum
A szupermodellek királynője, így egyáltalán nem meglepő második helyezése. A modell világban harmincéves korukra már öregnek számító szépségek között a 37 éves, négygyerekes anyuka még mindig az egyik legfoglalkoztatottabb sztár. A kislányként még barna hajú Heidi korán eldöntötte, hogy modellkedni akar, így került tizennyolc évesen egy német tehetségkutató versenyre, amit meg is nyert. Élt többek között Milánóban, Párizsban és Miamiban, mielőtt New Yorkban letelepedett.  A Sports Illustrated híres fürdőruha katalógusában szerepelt még az ezredforduló előtt, ezzel alapozta meg világhírnevét, majd következett a Victoria’s Secret, amelynek  az egyik vezető arca volt. Ez a szerződése emelte a legjobban kereső modellek közé. Új parfümjét idén szeptemberben dobta piacra, amely stílusosan a Shine, azaz ragyogás nevet kapta.

Kate az egyik legsikeresebb sminkmárka, a Rimmel arca

A 3. helyezett, 15 millió dollár: Kate Moss
Talán ő volt az első, aki Cindy Crawforddal, Naomi Campbellel és Claudia Schifferrel közösen megteremtette a szupermodell státuszt. Azonban utóbbiakkal ellentétben akkora vagyonra tett szert a korábban alacsonyabb fizetések mellett is, mint a mostani, jól kereső sztárok. Az általános iskola után inkább a karriert választotta, már a középiskolát is nehezen végezte el. Ezt azóta sem bánta meg, mivel hatalmas vagyonát már tizenéves kora óta gyűjtögeti. Még több pénze lehetne, ha elkerülte volna a modellek legnagyobb veszélyét, a drogokat. Kate több éven át keményen kokainozott, saját és a modellek megítélése mellett rontva ezzel megrendelői imázsát is. Több szerződését felbontották az életvitele miatt, mivel ha épp nem drogozott, részegen partizott. Visszatérésében a Dior divatház és modell barátai segítették. Sokáig élt együtt Johnny Depp-pel, de szakításuk után egy szerkesztőtől fogant gyermeke, aki 2002-ben született.

Adriana talán az egyik legszebb Victoria's Secret modell

A 4. helyezett, 13 millió dollár: Adriana Lima
Az új generáció leggazdagabbja. Gisele Bündchenhez hasonlóan ő is brazil, s hasonlóan fiatalon sztár lehetett volna. Apja azonban tizenötéves korában eldugta a papírjait, hogy ne hagyhassa el az országot. Állítása szerint emiatt sosem veszekedtek, hiszen az apja így boldog volt, ő pedig mégis szupermodell lett. Előbb csak címlaplány volt a legismertebb magazinokban, utána következett számára a kifutó. Az ő karrierjének is a Victoria’s Secret fehérnemű modellkedés volt a legfontosabb állomása. Legfőbb munkaadója a Maybelline kozmetikai cég. Gyakran szerepel a televízióban: zenei és ismeretterjesztő műsorokban, a divatműsorokról nem is beszélve. A modellek között nem számít vékonynak, de latinos arcához jobban illenek a kerek formák. Már ő sem szabad préda, nemrég született meg első gyermeke az NBA kosaras sztár Marko Jaric-tól. Szívén viseli a világ sorsát: többször adományozott vagyonából hazája esőerdőinek megmentésére.

A gyönyörű modell itt éppen a L'Oréal Paris téli sminkjét mutatja be

Az 5. helyezett: Doutzen Kroes
Csak zsebpénz kiegészítésnek indult a karrierje egy nyári szünet alatt, mára a világ egyik legismertebb modellje. Fiatalon Claudia Schiffer karrierjére vágyott, hogy majd felfedezik egy szórakozóhelyen és modellszerződést kínálnak neki. Ezt azonban nem tudta kivárni, így maga küldte fotóit a legnagyobb ügynökségeknek, akiknek rögtön megtetszett a fiatal holland lány. 20 évesen megnyerte a jövő topmodellje verseny holland kiadását. Példaképét váltotta a magazinok címlapján és a L’Oreal kozmetikai cég reklámjában. Manapság az egyik legfoglalkoztatottabb szupermodell, többek közt a Gucci, a Tommy Hilfiger és a Dolce & Gabbana arca, s nem meglepő módon ő is tagja a Victoria’s Secret szexi angyalainak. Szereti a rap-et és a diszkózenét, párt is ez alapján választott. Hollandiában akkora sztár, hogy már 22 évesen viaszfigurát kapott az amszterdami Madame Tussauds Múzeumban.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest