… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle A legjobb dekorációs tippek Húsvétra

A legjobb dekorációs tippek Húsvétra

Nemsokára itt a húsvét és még nincs ötleted hogyan dekoráld a lakásodat? Vagy csak néhány szuper, új ötletre vágysz, amivel feldobhatnád az ünnepi hangulatot? Íme néhány biztos tipp, amelyet mi magunk is egyszerűen és gyorsan elkészíthetünk!

Színes tojás asztalterítő nehezék
Íme egy kis vidámság, amivel megalapozhatjuk az ünnepi hangulatot. Stílusos nehezéket szeretnénk, hogy terítőnket ne fújja el a friss, tavaszi szél? Horgonyozd le ünnepi asztalterítődet színesre festett műanyagtojásokkal! A tojásokat töltsd meg bármivel, amit elég nehéznek találsz, például homokkal vagy hobbyboltban kapható zselébabbal. A tojásokat kedved szerint festegetheted olyan színre, mely illik húsvéti abroszodhoz. Akár egy szép szalagot is ragaszthatsz a tojás köré pisztolyragasztóval. Ezzel a kis szalag ötlettel egyszerűen rögzítheted is a tojásokat a terítő négy sarkához.

Házi készítésű húsvéti fű
Ne töltsd meg húsvéti kosaraidat boltban vett műanyagokkal! Készítsd el saját újrahasznosított füvedet néhány perc alatt! Vegyél egy kis maradék csomagolópapírt vagy színes papírlapot, rakd az iratmegsemmisítőbe, és máris kész a kis kosárnyi házi készítésű fű, amibe színes csokitojásokat is rejthetsz!
Nárcisz alakú cukorkatartó
Egy igazán tavaszias terítékhez a legjobb ötlet ez az egyszerűen elkészíthető kis nárcisz. Végy egy egyszerű sablont, melyet akár szabad kézzel is elkészíthetsz. Rajzold körbe sárga keménypapíron, majd vágd ki a virágmintákat. Ragassz a közepükbe kis muffinpapírokat és töltsd meg őket cukorkával! Csupán néhány perc alatt, annyi darabot készíthetsz, ahányat csak szeretnél. De az is jó ötlet, ha annyit készítesz, ahány vendégre számítasz, így akár ezzel a kis házi készítésű ajándékkal is meglepheted őket.

Húsvéti tojás-lufik
Ezek a húsvéti lufik tökéletesen szolgálnak kültéri díszítésre. Vegyél néhány irodai matricát és ragaszd rá a lufikra! Feszíts ki egy kötelet, és kötögesd rá a lufikat szépen sorban! Hihetetlen vidám, buli hangulatot kölcsönöz majd a kerti partikhoz.

Húsvéti cukorka karnevál
Ezzel a szuper ötlettel lakásod bármely szegletén igazi húsvéti hangulatot varázsolhatsz! Végy egy befőttesüveget és töltsd meg rétegesen különböző színű cukorkákkal! Vagy elkészíthetsz benne egy kis húsvéti fészket is, ha zöld papírfűre egy gyönyörű fehércsoki nyuszit vagy bárányt állítasz, amik mellé színes tojás alakú cukorkákat is szórhatsz.

Húsvéti gyertyák tojáshéjban
Egy igazi ünnep nem múlhat el gyertyák nélkül. Miért lenne ez másképp húsvétkor? Igazán hangulatos tavaszi gyertyákat készíthetünk az alábbi módon. Először vegyünk egy tojást, tűvel szúrjuk ki a tetejét és fújjuk ki a tartalmát. Ezután mossuk ki és színezzük ételszínezékkel kedvünk szerint, majd hagyjuk megszáradni. A száraz tojáshéjakat rakjuk tojástartóba, kicsit tágítsuk meg a tetején a lyukat, és egy drót segítségével lógassunk bele kanócot. Ezután egy tölcsérrel ügyesen töltsünk bele forró waxot körülbelül a tojás háromnegyed részéig. Ha a tojások megszáradtak, vágjuk le az üresen maradt héjat, így a kis gyertyatojások azt az érzetet keltik majd, mintha egy kiscsibe bújt volna éppen elő belőlük.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest