… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle A kardigánok típusai

A kardigánok típusai

A férfiak, a divat és a kardigán

Akár elegáns, akár hétköznapi, akár formális vagy éppen menő stílusra vágysz, a kardigán remek választás lehet. A kardigánok nagyon sokoldalúak, hiszen télen a réteges öltözködést teszik lehetővé, míg ősszel, egy vékony inggel, vagy éppen pólóval is viselhetők. Ezek a ruhadarabok nem csak meleget adnak, hanem a kifinomult stílussal rendelkező férfi ruhásszekrényének az egyik legfontosabb darabja is lehet. Manapság a kardigánok sokféle kivitelben és színben kaphatók, így bárki megtalálhatja a kedvére valót.

Nagyon sokféle kardigán kapható a piacon, így minden férfi találhat olyat a kínálatból, amely a leginkább megfelel a stílusának és az ízlésének. Az egyik legkedveltebb ruhadarab a fiatal férfiak körében a kapucnis kardigán, hiszen a kapucni egy praktikus kiegészítő és nagyon jól jön ősszel, amikor el kezd szemerkélni az eső. A kapucnis kardigánok többféle hosszúságban kaphatók és lehetnek cipzárral, vagy gombokkal ellátottak.

A kardigánok között megtalálhatók a lekerekített nyakúak. Ezek a férfiaknak készült ruhadarabok általában jóval vastagabbak, mint más kardigánok, így akár kabát helyett is viselhetők. A lekerekített nyakú kardigán remekül passzol pólóval, farmerrel és sportcipővel.

A gombos kardigán a legnépszerűbb a férfiak körében, hiszen egyszerű és klasszikus a megjelenése, éppen ezért azoknak javasolható, akiknek kifinomult az ízlése és az elegánsabb vonalat képviselik. A gombos kardigánt, a formális megjelenése miatt nyakkendővel és inggel is lehet hordani, így irodai viseletnek is kitűnő.

Ha divatosan szeretnél öltözködni, mégis maradnál a lezser stílusnál, akkor a cipzáras kardigánok valók neked, hiszen ezek is többféle színben, hosszúságban és kivitelben kaphatók. A cipzáras kardigán ideális utcai viselet lehet.

Ma már nem meglepő, ha egy-egy férfin hosszú, úgynevezett longline kardigánt látunk. Ezek a kardigánok vékony kivitelben készülnek, így a tavaszi és őszi átmeneti kabátok egyik helyettesítője lehet. Ehhez a kardigánhoz legfőképpen a klasszikus, elegáns ruhák illenek, de utcai viseletként, farmerrel is hordható.

Mit és mikor viselj a kardigánnal?

Mégis milyen színű kardigánt vegyél és milyen színű ruhákat hordj, ha van néhány kardigánod? Általános szabály az, hogyha élénk színű és mintás kardigánjaid vannak leginkább, akkor a többi, éppen viselt ruhád az egyszerű vonalat képviselje, és egyféle színűnek kell lennie.

Ha utcai viseletnek szánod a kardigánt, akkor szerezze be egy fekete kardigánt és hordd azt farmerrel, sportcipővel és pólóval. A kardigán akkor is hasznos lehet, ha félig formális az öltözködésünk. Ilyenkor a kardigán jól passzol egy gombos inggel, egy lazább, de nem sportos nadrággal és egy kevésbé elegáns cipővel. A színek és a minták harmóniáját minden esetben tartsd szem előtt.

Amennyiben hivatalos megjelenésre vágysz és olyan eseményre kaptál meghívót, ahol kötelező az öltöny, akkor a zakó alatti mellényt cseréld ki egy trendi, anyagában, szabásában, és színében passzoló vékonyabb kardigánnal és máris sokat tettél annak érdekében, hogy a megjelenésed formális legyen. Az üzleti életben sem kell csak és kizárólag öltönyt viselni. Az ing és a nyakkendő párosa mellé nagyszerűen passzol egy, a stílusodnak és alkatodnak megfelelő kötött kardigán is.

Milyen színt részesíts előnyben?

Régebben a férfiak körében elsősorban a komorabb színű, azaz a fekete, a barna és a szürke kardigánok hódítottak. Ma már nagyon sokféle szín között válogathatunk, a lényeg, hogy a kardigán színe és a rajtunk lévő egyéb ruha színe remek harmóniát alkosson. Ha bizonytalan vagy, hogy milyen színű kardigánt viselj, bízd magad az évszakokra. Hiszen minden évszaknak megvannak a jellemző színei – például ősszel a narancs, a zöld és a barna minden árnyalata – amely színek a divatban is megjelennek, így jól teszed, ha az évszaknak megfelelő színeket részesíted előnyben.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest