… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle A jó hálószoba titka: minőség a mennyiség helyett

A jó hálószoba titka: minőség a mennyiség helyett

Megnyugtató és letisztult.

A hálószoba az otthonunknak az a része, ahova visszavonulunk, amikor elég volt a nyüzsgésből, a pörgős, munkával teli nap után itt tudunk megpihenni. Talán nem is gondolnák sokan, hogy egy ágykeret milyen fontos szerepet tölthet be abban, hogy a napjaink nyugodtan alakuljanak, pedig nagyon is így van.

A hálószoba berendezésekor tehát érdemes szem előtt tartani a címben is megfogalmazottakat, miszerint nem az a lényeg, hogy minél több dolgot bezsúfoljunk ebbe a térbe, hanem az, hogy olyan anyagokkal, bútorokkal rendezzük be, amik segítenek a kikapcsolódásban, a megnyugvásban. Mert ehhez bizony hozzájárulhat egy jól megválasztott szekrény, egy nagy gonddal összeállított akvárium, de akár egy szép függöny is. Igen, sokszor ennyire egyszerű.

Mivel ez a szoba tehát elsődlegesen azt a célt szolgálja, hogy az ember itt kipihenje magát, feltöltődjön a hosszú nap után, érdemes olyan anyagokból készült bútorokat, kiegészítőket választani, amik számára ezt elősegítik. Akadnak, akik a fát látják a legmegnyugtatóbb anyagnak, lévén természetes, meleg és barna; mások az üveget találják letisztultnak, tisztának és rendezettnek. Így tehát nincs egységes recept, de mindenkinek van megfelelő változat.

Az ágykeret is éppen ezért érdekes, különösen divatosnak számít a nagy támla, ami akár lehet mintás, visszafogott egyszínű, vagy éppen kárpitozott is, ennek kiválasztásakor is törekedjünk arra, hogy a számunkra harmonikus összképet eredményezzen a többi bútorral. Jó választás, és idén nagyon népszerűek is a föld színei, de nem a szürkék és tejeskávé árnyalatok, hanem a zöldek, kékek és barnák. Ezek mindegyike nagyon megnyugtató, válasszunk olyan textileket, amik ezekben a színekben pompáznak. Legyen az egy sötétítő, egy szőnyeg, egy ágytakaró, minden extra kiegészítő nélkül is tökéletesen mutat majd, bármelyiket választjuk. De akár az összes is jöhet, ezekkel még messze nem esünk a zsúfolás hibájába. Dekorációnak a legjobb minőségnek az élő számít, egészen konkrétan a növény. Javítja a levegő minőségét, esztétikailag pozitívan befolyásolja az összképet, ráadásul megnyugtató és természetközelibbé is varázsolja a szobát.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest