… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle A Hófehér és a vadász kulisszái mögött

A Hófehér és a vadász kulisszái mögött

Hamarosan mozikba kerül az új sötétebb változatú Hófehérke film Kristen Stewarttal. A kulisszák mögé a rendező, a produkció híres jelmeztervezője, és a színésznő segítségével pillanthattunk be!

Hófehérke meséje számos feldolgozást megért már, mióta 1812-ben megalkották a Grimm fivérek. Még csak néhány hét telt el Julia Roberts és Lilly Collins kedves tündérmeséje óta, máris közeleg a másik Hófehérke film. Ez a mese azonban egy kicsit más lesz, nem is kicsit. A híres hollóhajú mesehősnő története egy borongósabb, félelmetesebb kivitelezést kapott, a főszereplőnek az Alkonyat szériából ismert Kristen Stewart-ra esett a választás, a gonosz királynőt pedig ezúttal Charlize Theron alakítja.

Rupert Sandersnek ez az első nagy játékfilmje, a rendező elmondta az volt a célja, hogy egy epikus középkori filmet alkosson, tele mesés elemmel és csillogó lovagi páncéllal. „Gyerekkoromban imádtam a történelmi regényeket, szerettem volna, hihető mágikus világot létrehozni, melyben az emberek hisznek abban, hogy a sötét erdőt különös lények lakják. Ez nem egy fantasy film, hanem valódi tündérmese, hiszen a fantasy világban szinte semmi sem igazi, az általunk megalkotott film valós, abban a korszakban játszódik, amikor az emberek elhitték, hogy ezek a dolgok valóban léteznek. Ekkor született a legtöbb monda, és történet.”- mondta Sanders.

A jókedvű bohókás Julia Robert helyett most Charlize Theron lépett a gonosz királynő szerepébe, aki jóval félelmetesebb karaktert alakít. Sanders elmondta, a színésznő maga alkotta meg a szereplőt, Theron hihető, valóságos, ugyanakkor nagyon sebezhető karaktert szeretett volna megjeleníteni. „Azok, akik sebezhetőek, sokkal veszélyesebbek is egyúttal. Elég ha megnézed a természetet, az az állat, amelyik megsebesült,  bármire képes.”- mondta a színésznő.

A történet
A történet persze ugyanúgy az alapokat követi, mint a Julia Roberts verzióban, azzal a különbséggel, hogy a Vadász miután képtelen megölni Hófehérkét, helyette inkább megtanítja  a harcművészet legfontosabb fogásaira. Hófehér pedig sereget toboroz a királynő ellen.

Kristen Stewart nem akart lovagolni
A filmben rengeteg olyan jelenet van, melyben a színésznő őrült sebességgel száguld a lován, az egyikben pl. 200 katona vágtat a nyomában. Stewart elmondta, gyerekkora óta fél a lovaglástól, és nehezére esett legyűrni a félelmét.

De nem csak ez okozott nehézséget neki, az egyik jelenetben Chris Hemsworth-nak kellet behúznia egyet. Stewart elmondta, gyűlöli az erőszakot, rosszul érezte magát mikor megütötte kollegáját. „Egészen más elképzelni, hogy megütsz valakit, és valóban megtenni azt. Szörnyen éreztem magam tőle, sajnos valóságos könnyek jelentek meg a szememben utána.”

A  bámulatos kosztümöket a híres Colleen Atwood tervezte
A film kosztümjei igazán különlegesre sikerültek. Nem véletlenül, a ruhákat Colleen Atwood az Oscar-díjas jelmeztervező készítette. Atwood korábban olyan filmek jelmezeit tervezte meg, mint az Alice Csodaországban, Egy gésa emlékiratai, vagy a Chicago.  Csupán Tim Burton  Alice Csodaországban  filmjéért 3 Oscart zsebelt be. A zseniális jelmeztervező elkalauzolta a nézőket a kulisszák mögé, és megmutatta, hogy készítette el a kosztümöket.

„Ahhoz, hogy egy színész ráleljen a karakterére sokféle utat be lehet járni. Sokszor szerintem észre se veszik, hogy ráleltek a figurára, de abban a pillanatban, mikor felkerül a smink és a ruha, már teljesen hatalmukba kerítette őket a szerepük. Hősnek érzik valóban tőle magukat.”- meséli Atwood.

A jelmeztervező elmondta, Stewart páncélját volt a legbonyolultabb megtervezni és elkészíteni. „Rengeteg üzenete van a páncélnak. A történet szerint Hófehér hirtelen határozza el, hogy csatába vezeti az embereket a gonosz királynő ellen. Nem volt ideje páncélt készíteni, így különböző páncél elemekből tettük össze ezt a darabot, hogy úgy tűnjön egy szempillantás készült el.”

A legizgalmasabb kosztüm a királynő ruhája volt. „A királynő jelmezét nem lehetett megtervezni Charlize Theron nélkül. Nagyszerűen éreztük magunkat a közös munka során. Theron nem akart kliséket a ruha megtervezése során, egyszerre akart embernek és őrültnek tűnni benne. Beletettünk egy csomó olyan elemet a kosztümjébe, ami a halált jelképezi. Rengeteg tollat, koponyát és csontot használtuk fel a ruhákhoz, végül igazi couture ruhát alkottunk.”

Atwood elmondta, a munkája az, hogy inspirálja a színészeket jelmezeivel, és, hogy előre vigye a történetet az alkotásaival. „Szeretem, ha a ruháim inspirálják a szereplőket, ilyenkor mindig azt érzem, valami nagyot alkottam.”

Hozzászólások

Pin It on Pinterest