… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle A Föld legvarázslatosabb gyógyító fürdőhelyei paradicsomi tájakkal

A Föld legvarázslatosabb gyógyító fürdőhelyei paradicsomi tájakkal

Nincs is annál pihentetőbb, mint gyönyörű tájak, és hihetetlen geológiai csodák között iszapfürdőt venni, vagy elmerülni egy gejzírekkel körbeszőtt forró termálfürdőben.  A most következőkben bemutatjuk, mindenidők legelképesztőbb Spa birodalmait, melyek hihetetlen természeti csodákat rejtenek magukban!

Törökország, Pamukkale a természetes gyógyfürdők mennyországa
Törökország a természet által kialakított gyógyfürdők mennyországa, az ország területén, mintegy 13000 termálforrás található. Az országon az egyik leggazdagabb geotermikus aktivitással rendelkezik. A hőforrásokkal és fürdővárosokkal tarkítatott ország nem fog csalódást okozni, még a legigényesebb fürdőzőknek sem! Ha ide látogatunk mindenképpen keressük fel a Pamukkale nevű fürdőparadicsomot, a megannyi hófehér mészkőmedence a természet képződményei, melyek a Világörökség részét képezik. A apró medencék tele vannak meleg vízzel. A különleges fürdőhelyet a föld alól feltörő kalcium-hidrogénkarbonátban, és szén-dioxidban gazdag forrásvíz hozta létre, mikor a domboldalon lezúdult.

Japán geológiai csodák, érzéki kényeztetés
Egy Japánba tett látogatás nem lehet teljes az egyik nagyszerű termálfürdő meglátogatása nélkül. Az ország vulkanikusan aktív, több ezer hőforrás van elszórtan a szigeten. A termálfürdők között nagyszámban találhatunk kültéri és beltéri helyeket. A japán hegyekben nem csak kényeztetés várja érzékeinket, de csodálatos látványban is lehet részünk. Ryokan meleg természetes termálmedencéibe meztelenül kell besétálni, a gőzölgő víz kristálytiszta, a minket körülvevő táj egyszerűen csodálatos.

The Blue Lagoon geothermal bath resort in Iceland.

Izland és a gyógyító erejű Kék Lagúna
A geotermikus fürdők szerelmeseinek a legtökéletesebb utazási cél nem is lehet más, mint Izland, melynek elszigetelt gyönyörű tájai nagy dózisban kínálják a gejzíreket, gleccsereket, és vulkánok tömegét. A területen mintegy 250 termálvizes területet, és 800 meleg forrást található, mindezek közül a híres Kék Lagúna, a hatalmas gyógyvizes tó Izland leglátogatottabb nevezetessége. Ásványi anyagokban gazdag vizét számos terápiás kezelésre használják.

Costa Rica, termál paradicsom egzotikus környezetben
Hála a vulkáni aktivitásnak az ország vált a világ egyik legígéretesebb gyógyfürdői célpontjainak. Legyen szó iszappakolásról, ásványi medencékről, vagy termikus forró fürdőkről, Costa Rica tömegével kínálja a legjobb fürdőhelyeket. A legnépszerűbb célállomások között van Arenal, Rincon de la Vieja, és Miravalles Volcano.


 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest