… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle A fenntartható divaté a jövő

A fenntartható divaté a jövő

Itt az ideje, hogy pénzt takarítsunk meg a cipővásárlásainkkal. A ShopAlike kutatása elsősorban arra volt kíváncsi, vajon hosszú távon melyik cipőfajta vásárlása éri meg jobban: a sport- vagy a bőrcipőké?

Az eredmény egyenesen meghökkentő: évi 2 pár sportcipő megvásárlásával 10 év alatt többet költünk a fenntartásukra, mintha mindössze 2 pár minőségi bőrcipőt vettünk volna meg.

Míg egy sportcipő átlagára 40 ezer forint körül mozog, a bőrcipőé elérheti akár a 70 ezer forintot is. Javítási költségei is magasabbak, hiszen a fűző, talp, sarok is cserére szorulhat, és ne feledkezzünk meg a rendszeres fényesítésről sem. A sportcipő fenntartási költségei jóval szerényebbek: ebben az esetben a varrás és a fűző javításával, valamint a ragasztással számolhatunk extra kiadásként. Az évtizedes összehasonlításból mégis a bőrcipő kerül ki nyertesen. Ennek oka, hogy sokkal tartósabb minőséget képvisel, mint a trendi, ám általában rossz minőségű műanyagból készült sportcipők. A 2 pár bőrcipő javítása így 10 éves viszonylatban 428 ezer forint körül alakul, míg az évi 2 pár sportcipőnél ugyanez a költség a 848 ezer forintot is elérheti!

Mindebből világosan kiderül: hosszú távon a vásárló jól felfogott érdeke a minőségi darabokat választani. A jövő útja mindenképp a fenntartható divaté, amivel nem csak bolygónkat védjük, megkímélhetjük a pénztárcánkat is.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest