… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle 7 könnyen elkészíthető nyári dekorációs ötlet

7 könnyen elkészíthető nyári dekorációs ötlet

A lakás kicsinosítására rengeteg tipp létezik, melyet olcsón és egyszerűen kivitelezhetsz. Most kiválasztottunk néhány frappáns ötletet, mellyel feldobhatod az átlagos hétköznapokat.

Kagylók minden mennyiségben
A nyaralásokról összegyűjtött kagylókat érdemes az otthonodban is felhasználni, ennek rengeteg módja van. Csinálhatsz belőlük lámpákat, úgy, hogy a nagyobb példányokba beleteszel egy gyertyát. Felhasználhatod őket égőkként is, fogj egy egyszerű égősort majd tedd rá a pici kagylókat. Önmagában is gyönyörűek, rakd ki őket egy tálba néhány virággal és homokkal, a lakás bármely pontján jól mutatnak.

Dekoratív gyertyatartók
Nincs más dolgod, mint elővenni egy poharat, felönteni egy kis homokkal, hozzátenni pár kagylót és a végén beleszúrni két szál gyertyát. Remekül mutat majd az asztalon, kitűnő vendégváró. Az úszógyertyák is nagyon látványosak, ehhez sem kell sok minden, mindössze egy tál vízzel, mécsesek és pár virágfej és szirom díszítésképpen.

Házi készítésű terítők
Az otthon elkészített terítő viszonylag egyszerű és olcsó megoldása a ház kicsinosításának. A különböző alakúak, mint például a levél formájúak, nagyon jópofák, akár a gyerekekkel együtt is elkészíthetők, vicces délutáni program szülőknek és csemetéiknek egyaránt. Az évszaknak megfelelő színekben készítsd el őket, így minden alkalomra lesz egy dekoratív terítőd.

Szigeti stílus
A fáklyák könnyen elkészíthetőek házilag és remek látványt nyújtanak a kertben, mintha egy lakatlan szigeten járkálnál. Természetesen, ha nincs kedved bajlódni vele, akkor a boltban is beszerezhetőek.

Hogyan állítsd fel? Válassz ki egy területet, például a teraszt, ha köves vagy sziklás a kerted, akkor nem fogod tudni beleszúrni a földbe a fáklyákat, ezért használj egy vödröt teli kavicsokkal és kövekkel, amibe bele tudod állítani.

Vegyél néhány székpárnát!
A régi bútorokat egyszerűen fel lehet dobni néhány új huzattal vagy párnával, ez mégis költséghatékonyabb megoldás, mint teljesen lecserélni a székeket. Akinek van kedve az saját kezűleg is elkészítheti.

Virágos gyertyatartók
A virág – gyertya párosítás már nem újkeletű, de még mindig nagyon szép, ezúttal fogj egy hosszabb poharat rakj bele egy mécsest, majd kötözz egy szál dáliát a pohárra. Egy kis tányérra rakd rá az egészet, majd rakj bele egy pici vizet, hogy a virág sokáig friss és szép maradjon.

Hangulatvilágítás
Gyakran ülünk ki a kertbe az ernyő alá és az árnyékban ellazulva szürcsölgetjük a finom limonádét, ez az idilli kép mindenkinek ismerős, de mit csinálsz akkor, ha lemegy a nap? Amennyiben nincs kerti világításod egyszerűen varázsolhatsz hangulatos fényeket. A napernyőre akassz fel néhány mécsest, amelyek lelógatva romantikus világítást eredményeznek. Ideális esti beszélgetésekhez, kártyázáshoz és romantikus estékhez is.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest