… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle 5 kényelmi tipp férfiaknak

5 kényelmi tipp férfiaknak

A divatipar köztudottan nem a méretes emberek számára kedvez… legalábbis régen ez volt a helyzet. Bár a magazinok címlapjait továbbra is a csontsovány alkatúak népesítik be, az átlagember kényelmesebben érzi magát pár plusz kilóval, esetleg a kelleténél nagyobb izomtömeggel. Az XL plus size méret ellenére legtöbben nem szeretnék, hogy a lenge póló és a farmer határozza meg a stílusukat.

Véget ért egy korszak, mely a túlsúlyos emberek elbújásának, a kilók elrejtésének időszaka volt. Szégyenletes, hogy ennyi időbe telt, mire az emberek rájöttek, hogy minden forma elegáns a megfelelő know-how-val. A plus size egyéneknek most megvannak a lehetőségei, hogy a divatból a legtöbbet hozzák ki. Segítségül ehhez, íme 5 stílus szabály kifejezetten a nagyobb férfi alkatok számára.

  1. A lényeg, hogy passzoljon

Amikor valaki néhány plusz kilót cipel magán, nagy lesz a kísértés, hogy szűk ruhadarabokkal próbálja meg összenyomni azt. Vagy más esetben egy mérettel nagyobb ruhát vásárol, hogy inkább lógjon egy picit, hátha elveszik benne a túlsúly. Egyik sem működik, ez nem rejti el az alakot, viszont megjelenés szempontjából kifejezetten előnytelen. Ehelyett keress olyan ruhákat, amelyek illenek hozzád, szabása kiemeli a dekoratív formás testrészeket, amolyan sziluettet rajzolva. Lehetsz te a konditerem bajnoka, lehet hatalmas bicepszed és más izmos testrészeid, melyekre büszke vagy, de inkább kerüld el a feszülős darabokat. Öltözködj a méreteidnek megfelelően, az kényelmesebb és rendezettebb megjelenést fog kölcsönözni. Azt sugározza, hogy összhangban vagy magaddal. Amennyiben szeretnéd a feszest és a lengét kombinálni, kipróbálhatod a következőt: egy laza ing, feszes nadrágtartóval. Határozottan nagyobb teret nyújt.

  1. Óvatosan bánj a színekkel

A sötét, egyszerű színek jobban állnak a nagyobb testeken, de ez nem azt jelenti, hogy teljesen el kell felejteni a világos árnyalatokat! Egy színes zakózseb például eltereli a tekintetet a derék méretéről. Ez a trükk mindenre érvényes: a mustársárga sáltól a piros sapkáig. De lehet apró kockás kiegészítőt is választani, a lényeg, hogy egyszínűvel kombináljuk, így tudjunk maximalizálni az optikai csalás hatását. Óvatosan a színekkel, de ne száműzd őket!

A régi öreg mondás, hogy a fekete slankít, bizony igaz. A sötét ruhák nem fedik fel az árnyékot, ezért a megjelenő domborulatok sem annyira láthatók. Nem kell tetőtől talpig sötét ruhába öltöznöd, de kifejezetten jó egy sötét színű fekete póló vagy ing alsó rétegnek, melyet világosabb zakóval, kardigánnal vagy egyéb ruhadarabbal kombinálhatsz. Ez azért is praktikus, mert a feketén nem annyira látszik az esetlegesen megjelenő az izzadságfolt.

  1. Gondolkodj rétegekben

Hacsak nem rendelkezel egy bodybuilder testalkattal, mert akkor egy réteg is elég. Amennyiben ízléses megjelenést szeretnél prezentálni öltözködéseddel és épp nincsen kánikula, választhatsz üzleti vagy sportos zakók, kardigánok, vágány bőrkabátok, galléros pólók és lenge ingek közül is. Ezek egymással kombinálva nagyon jó megjelenést kölcsönöznek. Mindenesetre a rétegek tekintetében figyelj oda, nehogy túl lőj a célon, mert a végén Michelin babává változol.

  1. Csak óvatosan a mintákkal

A minta elég erőteljes dolog: minél több van rajta, annál nagyobb a hatása. Nagyobb testalkat esetén a minták elvihetik az elérni kívánt hatást negatív irányba. Mintás darabok helyett fókuszálj inkább a klasszikus, egyszerűbb ruhákra. De nem kell teljesen egyszínűnek lennie. Valamint felejtsd el, hogy a horizontálisan csíkos darabok kövérítenek, egy vékony csíkos felső például kifejezetten előnyös.

  1. Strukturált szabás

A rafinált szabás mindig is a formásabb férfiak barátja volt, hiszen döntő szerepet játszik abban, hogy az adott ruha kövéríteni fog vagy sem. Allsize áruházunkban ruhadarabok széles kínálatát nyújtjuk 2XL-8XL-ig optikailag slankító divatos szabással, stílust kereső igazi férfiaknak! Legyen szó munkáról vagy kikapcsolódásról, sportruházatról vagy stílusos kiegészítőről.

Ha személyesen az üzletünkben, vagy az allsize.hu-n vásárolsz, biztos lehetsz benne, hogy megtalálod az alkalomhoz illő darabot, bármilyen helyzetbe sodorjon is az élet. Praktikus, kényelmes és stílusos kollekciónk többféle színben, széles méretpalettával elérhető, gyors kiszállítással is. Minőség és választék, kéz a kézben jár az allsize-nál.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest