… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle 5 felejthetetlen úti cél mozirajongóknak

5 felejthetetlen úti cél mozirajongóknak

Ki ne emlékezne a Harry Potter filmek legendás kastélyára, vagy a domboldalba vájt hobbit házakra a Gyűrűk Urában? A filmhelyszínek éppúgy beégnek emlékezetünkbe, mint ahogyan a felejthetetlen jelenetek, és a sokat emlegetett idézetek. Ezúttal összegyűjtöttük a legemlékezetesebb forgatási helyszíneket, ahova minden mozifanatikusnak kötelező ellátogatnia!

Matmata- Luke Skywalker otthona
A dél-tunéziai sivatagot sokan nemes egyszerűséggel csak Tatooine bolygóként emlegetik. A Tatooine bolygó valójában Tataouine, ami egy valóságban létező város, néhány mérföldre délre található attól a helytől, ahol a Star Wars-t forgatták. George Lucas olyan hitelesen alkotta meg Matmataban a földöntúli, zord tájat, hogy a hollywoodi díszlettervezők ma is térden állva könyörögnek a kivitelezőknek hasonlóért.

Új-Zéland – a hobbitok birodalma
Az új-zélandi születésű Peter Jackson hazája sokat köszönhet a rendezőnek. Ez a misztikumokkal, és félelmetes szépségekkel teli hely adott otthont a Gyűrűk Ura filmeknek. Kevés olyan ország van a Földön, ami ennyi káprázatos vidéket rejt magában. A számítógépes grafika sokszor eltörpül a filmben az új-zélandi pompa mellett, ez a vidék már csak önmagában is tele van varázslattal. Az itt található Matamata keltette életre Középföldét, míg a lenyűgöző Tongariro Nemzeti Park 3 grandiózus vulkánjával Mordor sötét kapuit jelenítette meg a trilógiában.

Café des Deux Moulins- Amelie csodálatos élete
Jean-Pierre Jeunet a párizsi Montmartre-ot egy varázslatos hellyé változtatta Oscar-díjas alkotásával, az Amelie csodálatos életével. A film egyik legemlékezetesebb jelenete a gyönyörű art deco stílusú kávéház, ahol Amelie dolgozott. Ha erre jársz, feltétlenül térj be a kávézóba, hogy megkóstold a créme brulée-t, melyet Amelie után neveztek el.

King’s Cross- pályaudvar- Ahol a varázslat életre kel
J.K Rowling varázslatokkal teli regényben, egyúttal a belőle készült filmekben a londoni King’s Cross pályaudvar 9 és ¾ vágányán keresztül juthatunk el Harry Potter csodákkal teli világába. Az innen induló Roxfort Expressz a Roxfort Boszorkány és Varázslóképző Iskolába repíti az ifjú tanulókat. A 9 és 10-es vágány között ma is látható a falból félig kiálló utazókocsi, mely a legendás történet emlékét őrzi.

Knebworth House- A Wayne rezidencia
Tim Burton 1989-es Batman filmjében, Bruce Wayne rezidenciának az angliai Knebworth-ház adott otthont. A mesebeli kastélyban vették fel a Wayne birtok külső és belső jeleneteit. Emellett az épület arról híresült el, hogy a viktoriánus író Edward Bulwer Lytton lakóhelye volt.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest