… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle 3 tárgy, amely egyetlen könyvimádó otthonából sem hiányozhat

3 tárgy, amely egyetlen könyvimádó otthonából sem hiányozhat

Ha van a háztartásodban egy vagy több könyvmoly – netán te magad is egy vagy közülük – pontosan tudhatod: az olvasást szerető embereknek az otthona is hangulatosabb. Titokban persze minden könyvimádó egy mesebeli könyvtárra vágyik, de jól tudjuk: ez igen kevés lakásban lenne megvalósítható. Jó hír, hogy a könyvbirodalomról szövögetett álmokhoz a realitás talaján is közelebb kerülhetünk. Csupán néhány apróság szükséges hozzá. Olvasd el tippjeinket és tedd még hangulatosabbá a helyet, ahol élsz!


1: Egy modern, sokoldalú könyvespolc

Jól tudjuk, hogy nem mondunk újat, de sosem lehet elégszer hangsúlyozni: 0minden könyvrajongónak szüksége van egy időtálló, tömörfa könyvespolcra. Hogy pontosan milyenre, az már az egyéni ízlésen és a lakás meglévő stílusán múlik – ma már szerencsére rengeteg különféle dizájn, méret és szín közül válogathatunk. Jó példa erre az AMI Bútorok webáruháza, ahol lenyűgöző választék várja a könyves sarkot tervezgetőket: Virtuális polcaikról válogatva biztos lehetsz benne, hogy megtalálod azt, amit megálmodtál. Hogy a praktikumról is szóljunk kicsit, az sem elhanyagolható szempont, hogy itt olyan modellekkel is találkozhatunk, amelyeken a tágas polcok mellett az alsó részen ajtóval záródó tárolók, és/vagy fiókok is vannak.

2: Egy tökéletes olvasólámpa

 Ne becsüljük le egy jó olvasólámpa fontosságát sem! Hiszen ismerjük a szituációt: a nagylámpa nem elég intenzív fényű, ráadásul megöli a hangulatot. Gyerekkorunk alvásidő utáni, elemlámpás megoldásai pedig maximum megmosolyogtató, nosztalgikus élményként juthatnak eszünkbe – hiszen nem kényelmesek, és még a szemet sem kifejezetten kímélik. Érdemes olyan olvasólámpát választani, ami a kedvenc olvasó helyszínünkhöz illeszkedik: mérjük fel a kedvenc kuckónkat, és nézzük meg, milyen lámpa megoldás helyezhető el ott a legkényelmesebben, illetve mi illik oda stílusban a legjobban. Plusz pont, ha állítható a fény iránya.

3: Fotel, puff, vagy pihe-puha szőnyeg 

Ha már az olvasósaroknál tartunk: miért ne maxolnád ki a kényelmet? Természetesen vannak napok, amikor 30 perc olvasásnál nem nagyon jut többre idő, de ha egyszer igazán belefeledkezel az aktuális kötetbe, órákon át ott ragadsz. A kényelem természetesen mindenkinek mást jelent. Van, akinek egy kényelmes fotelt lábtartóval, van, aki egy nagy puffon vagy babzsákon szeret a legjobban elhelyezkedni, és vannak olyanok is, akik a földön ülés rajongói. Nekik egy finom tapintású, puha szőnyeg fog a legjobban beválni.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest