… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle 3 lakberendezési stílus, amit biztosan imádni fogsz!

3 lakberendezési stílus, amit biztosan imádni fogsz!

Otthonunk nagyban tükrözi a személyiségünket. Egy igényesen berendezett lakás, egy jól kiválasztott falszín vagy egy ízlésesen dekorált sarok pedig egy pillanat alatt fel tudja dobni a napunkat. Azt, hogy mennyire nagy befolyása van életünkre a lakberendezésnek, kiválóan tükrözi, hogy gyakran bőven elég a meglévő otthonunkat kiüríteni, felújítani vagy átalakítani ahelyett, hogy új után néznénk.

Olykor egy új komód vagy egy átfestett fal is megteszi a hatását, arra az esetre viszont, ha valaki teljes felújításba kezdene, hoztunk három nagyon különböző, mégis egyformán imádnivaló lakberendezési stílust.

Loft A

stílus eredete a II. világháború idejére vezethető vissza, amikor az európai városok kihasználatlan ipari épületeibe művészek költöztek. Ez az ipari hatás vált később belsőépítészeti és lakberendezési irányzattá, amely az utóbbi években különösen nagy népszerűségre tett szert. A stílus legfőbb jellemzői a nagy belmagasság, a tágas, egybefüggő terek és a hatalmas ablakok. Előszeretettel alkalmazza együtt a nyers betont a fával, az üveggel és a fémmel, gyakoriak a burkolás nélkül szabadon álló csövek és vezetékek, melyek így dekorációs funkciót is betöltenek. Beépített tárolók és letisztult bútorok jellemzik, melyekben szintén gyakran találkozik a fa és a fém. 

Bohém

A stílusos rendetlenség irányzata. A különböző bútoráruházakból és webshopokból gondosan összeválogatott minőségi bútorok eklektikus egyvelege, mely valahogy mégis harmóniát teremt. Bátran bánik az élénk színekkel, a játékos mintákkal, a különböző formákkal és textúrákkal is, ám mégse kelti a túlzsúfoltság hatását. Ez az a stílus, ami egy percig sem akarja elhitetni magáról, hogy komolykodó, egy igazi, vidám, rengeteg játékteret hagyó irányzat, mely ugyanúgy megállja a helyét egy csajosabb és egy családi otthonban is.

Retro

Aki szereti az élénk színeket, ám a bohém stílust egy kissé soknak érzi, annak tökéletes választás a retro! A bohókás, fiatalos, a színekkel és mintákkal bátran játszadozó stílus egy jól behatárolható érát, a 60-as, 70-es, 80-as évek lakberendezési stílusát idézi. A bútorok formatervezése, a belső terek kialakítása, a színek az anyagok és textúrák mind ezt az időszakot idézik. Az ilyen stílusú lakások berendezése során előszeretettel használnak fel eredeti, a korból származó bútor darabokat és elegyítik újakkal. A régi bútorok, a rengeteg műanyag, műbőr és fém, a néha már sokkoló színkombinációk és a mesterséges világítás egyszerre kölcsönöznek nosztalgikus és futurisztikus hatást.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest