… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle 10 tipp, amivel jobbá teheted az életedet!

10 tipp, amivel jobbá teheted az életedet!

Bár még élvezzük a napsütés melegét és jótékony hatását, a reggelek egyre hidegebbek és sötétebbek, ezért nem könnyű kibújni az ágyból és elkezdeni a napot. Azok, akik ilyenkor hajlamosabbak a depresszióra, rosszkedvűek, fáradékonyabbak lehetnek. Vannak olyan egyszerű dolgok, amelyekre ráhangolódva, elvégezve örömet adnak a testnek és léleknek. Ezektől másként látjuk a nehézségeket, így könnyebben felfedezzük a bennünk rejlő energiákat arra, hogy megoldjuk a problémáinkat és nem ragadunk bele a „viharvárásban”.

Következzék tehát 10 olyan egyszerű tipp, amivel könnyebbé, jobbá teheted az életed…

1. Írj egy rövid listát azokról a dolgokról, amelyek örömet okoznak Neked és gyakorold minden héten!
Például: szeretem enni a friss, lédús körtét, vagy a frissen főzött, illatos teát kortyolgatva  meditálni pár percig, vagy sétálva élvezni a fák leveleinek őszi színpompáját.

2. A mozgás örömében oldd fel a gátló feszültségeket!
Mozogni, mozogni, mozogni… megteheted a természetben, pl. egy könnyű séta, vagy kerékpározás üdítő lehet. A szobában végezhető jóga, vagy a könnyű torna is átmozgatja a tested, lelked. De a kutyáddal történő felszabadult játék egy parkban könnyedén felszabadít olyan energiákat, amelyekkel frissebben kezded a másnapot.

3. Fogyassz könnyű ételeket!
A naponta ötször fogyasztott tálkányi (kb. annyi, amennyi a markodban elférne) zöldség/gyümölcs/gabona és kevés hal, szárnyas növeli az energiaszintet, aktiválja erőforrásokat és táplálja a koncentrációt. Ne kapkodj, rágd meg jól a falatot, hogy az a legjobban hasznosuljon és megadja az elégedettség érzését.

4. Vegyél váltott, hideg-meleg vizes zuhanyt reggelente!
A meleg vízzel való kényeztetést lassan váltsd fel hidegebb vízzel, majd dörzsöld magad szárazra, és meglátod milyen könnyű lesz a tested. Jótékony hatása: javítja a vérkeringést, enyhíti a depressziót, megőrzi a bőr egészségét, növeli az energiát.

5. Töltődj fel az őszi nap energiájától  naponta legalább 15 percig!
Ősszel már jóval kisebb a nap UV sugárzása, ezért a világosabb bőrűek is bátrabban napfürdőzhetnek. Szükség van a D vitaminra csontjaink egészségének megőrzéséhez, immunrendszerünk aktivitásához.

6. Kapcsold ki a TV-t!
A munkából hazatérve ne a TV előtt múlasd az időt, helyette találkozz barátaiddal, vagy olvass egy jó könyvet, és a zenehallgatás is jobb időtöltés, mint a sorozatok nézése.

7. Élvezd a természet szépségét!
Nézz körül a természetben, fedezd fel az ősz szépségét és máris jobban érzed magad!

8. Fedezd fel az alkotás örömét!
Többféle módon kifejezhetjük magunkat, például: éneklés az autóban, tánc a nappaliban, egy saláta elkészítése vagy egyszerűen gesztenyefigurák készítése. A lényeg, hogy ettől jól érezzük magunkat.

9. Ne vitatkozz, beszélj feleslegesen, inkább a „nemes”, építő beszélgetésekre helyezd a hangsúlyt!
Észrevetted már, hogy sokan sokat beszélnek anélkül, hogy mondanának valamit, és a vita sokszor csak azért jön létre, hogy levezessük a feszültségeinket. Sokkal jobb érzés úgy beszélgetni családtagjainkkal, barátainkkal, hogy energiánk a téma, a mondanivaló megőrzésére koncentrálódik, mintsem a vita hevére. Persze szükség van vitákra is, de ne magáért a vitatkozásért tegyük, hanem a konszenzusért, a probléma megoldásáért.

10. Ismerj magadra minden helyzetben!
A megfelelő önbizalom a cselekvés motorja. Az autentikus, cselekvő én ismeretéhez azonban érdemes megkérdezni magadtól különböző helyzetekben: „Milyen vagyok én ebben a pillanatban?” Érdemes „kilépni önmagunkból” egy-két pillanatra, mintegy kívülről szemlélve önmagunkat, megkérdezzük milyen vagyok én ebben a helyzetben, szükségem van-e erre a helyzetre, kell-e sikert elérnem vagy kilépjek a helyzetből. Döntésünknek nagy szerepe van abban, hogy lesz-e megbánnivalónk a későbbiek folyamán.

A mindennapi élet rengeteg egyszerű dolgot kínál ahhoz, hogy azokat megtapasztalva örömforráshoz jussunk és jól érezzük magunkat. Persze – mint mindent – ezeket felfedezni, tanulni, gyakorolni kell, és a befektetett energia újabbakat eredményez.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest