… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle 10 meglepő dolog, amire a fogkrémet használhatod

10 meglepő dolog, amire a fogkrémet használhatod

A fogkrém nem csak fogainkkal művel csodákat, a takarításban és napi szépségápolási rutinban is nagy hasznát vehetjük. Legyen szó akár polírozásról, illatosításról, vagy folteltávolításról ez a filléres házi szer mindig jól jön! Most megmutatjuk, hogyan használhatod okosan a hétköznapokban!

Rovarcsípések, sebek, hólyagok okozta bőrirritáció
A különböző rovarcsípések hajlamosak megduzzadni, és erőteljes viszketést okoznak. Vigyél fel egy kevés fogkrémet a problémás területre, ez megállítja a viszketést, és csökkenti a duzzanatokat. Sebekre és hólyagokra is kiválóan alkalmazható ez a módszer, mivel kiszárítja őket, ezáltal gyorsabban lehetővé válik a sebek begyógyulása. Legjobb ha lefekvés előtt kened be a sérülést, hogy éjszaka hagyd hatni.

Égési sérülésekre
Kisebb égési sérülések esetében, melyek nem járnak nyílt sebbel, a fogkrém átmenetileg enyhülést hozhat. Alkalmazd az érintett területen, ez csökkenti a szúró fájdalmat, és megakadályozza, hogy a seb felnyíljon.

Pattanások ellen
Az irritáció okozta piros foltoktól és pattanásoktól könnyedén megszabadulhatsz ezzel a természetes csodaszerrel. Tegyél egy fokrémet az érintett területre lefekvés előtt, reggel pedig langyos vízzel öblítsd le.

Körömtisztításhoz
Mivel a fogkrém kiválóan használható a fogzománc megtisztításához, valószínű, hogy a körmökre is alkalmazható. A tisztább, fényesebb, erősebb körmökért, egyszerűen dörzsöld be őket egy fogkefe segítségével.

Hajformázás
A gél fogkrémek ugyanazokat a vízben oldódó polimereket tartalmazzák, mint a legtöbb hajzselé. Így ha extrém frizurát szeretnél, a hajfixálódat bátran helyettesítheted akár fogkrémmel is.

Szabadulj meg a rossz illatoktól!
Az olyan kellemetlen szagú ételek, mint a fokhagyma, a hal, vagy más csípős ételek könnnyedén beszivárognak bőrünkbe főzés közben. Veszélyes kémiai vegyszereket tartalmazó készítmények helyett próbáld ki a fogkrémet! Dörzsöld be vele a kezeidet, meglátod a kellemetlen illatok percek alatt eltűnnek.

Folteltávolítás
Ezzel a fürdőszobai csodaszerrel a legmakacsabb foltoktól is megszabadulhatsz, legyen szó akár szőnyegekről, vagy ruhaneműkről. A ruháknál alkalmazd a fogkrémet közvetlenül a folton, jól dörzsöld be vele az anyagot, míg el nem tűnik a folt, majd mosd le a szokásos módon. A szőnyeg esetében egy dörzsölőkefe segítségével vidd fel a fogkrémet, súrold át vele, végül öblítsd le.

Régi, koszos cipő felújítása
Ez az apró trükk kiváló sportcipőkhöz, illetve fényét vesztett, kopott bőr lábbelikhez. Itt is mint az előző esetben közvetlenül a koszos, illetve kopott területet kell bekenni a fogkrémmel. Majd súrold át kefével, és töröld tisztára.

Ezüst ékszerek tisztítása
Vidd fel a fogkrémet ezüst ékszereidre, és hagyd rajtuk egész éjszaka. Reggel töröld át egy puha ronggyal őket. Így visszaszerezheted régi csillogásait kedvenceidnek. Fontos, hogy gyöngyök esetében ne alkalmazd ezt a módszert, mert károsíthatja a felületeit.

Karcos DVD, és CD lemezekhez
Ez a trükk kiválóan működik nem túl mély, enyhe karcosodás és foltok esetében. Vékony rétegben kend be fogkrémmel a problémás lemezt, gyengéden dörzsöld át vele, majd egy kevés vízzel öblítsd le.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest