… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Tökéletes pedikűr házilag- Tippek a szandálra kész lábakért

Tökéletes pedikűr házilag- Tippek a szandálra kész lábakért

Hirtelen jött a nyár, ezzel együtt pedig a szandálszezon is megérkezett. Amit a zárt cipő elrejtett, most látható lesz. Összegyűjtöttük a legjobb házi láb, és köröm ápoló praktikákat a tökéletes lábfejekért!

Teafaolaj a gyönyörű bőrért és a gomba ellen
A teafaolaj erős antiszeptikus hatással bír, csodálatos orvosság a lábfejek számára, mivel megöli a gombát, gyönyörű bőrt, és körmöket eredményez. Áztasd a lábad meleg  lábfürdőben, úgy, hogy három csepp teafaolajat teszel a vízbe. Kb. 10 percig hagyd benne a lábaidat, és hetente egyszer ismételd meg.  Meglátod csodákat művel majd.

A bőrradírozás itt is fontos
A bőrradírozásról a lábak esetében sem szabad elkeledkezni. Akár gyümölcsmag őrletből is készíthetsz bőrradírt, vagy keverj össze némi tengeri sót olívaolajjal, majd körkörös mozdulatokkal dolgozd el a problémás részeken, kiemelt figyelmet fordítva a sarkakra. Ez segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, és selymes bőrt eredményez.

Kutikula olaj a gyönyörű körmökért
A köröm és a körömbőr más fajta ápolást igényel, mint  a test bőre, mert sokkal sérülékenyebb, és a negatív környezeti hatások folyamatosan és gyakrabban érik ezt  a területet. A köröm körüli bőr sokszor kiszárad, vagy repedezik, ez pedig akár fájdalmas is lehet. Masszírozd a kutikula olajjal esténként a körömágyat, ez táplálja a bőrt, és segíti a köröm növekedését.

Házi tippek bőrkeményedés ellen
Áztasd a lábad kamillateában, ez puhítja a bőrt, így a bőrkeményedéseket utána könnyebben el lehet távolítani. Majd egy habkő segítségével dörzsöld át a talpad és a sarkad. Végül töröld meg, és egy frissítő hidratáló krémmel masszírozd át a lábfejed.

A tökéletes lakk
A tökéletes pedikűr nem lehet teljes egy szép körömlakk nélkül, persze ez csak ápolt lábakon mutat jól. Hogy tartós legyen a lakkozás, vigyél fel először egy átlátszó alapréteget, majd ha megszáradt, vidd fel a kiválasztott színt, végül kend le egy átlátszó fedőréteggel. Ettől kapnak egy kis csillogást a körmök, és biztos lehetsz benne, hogy sokáig bírja majd a lakk a megpróbáltatást!

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest