… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Tökéletes, barna bőr önbarnító segítségével

Tökéletes, barna bőr önbarnító segítségével

A hideg időszakban a barna bőr már nem csak egy utópisztikus álom, hiszen egyre több lehetőségünk van a téli hónapokban is a barna bőr elérésére. Az egyik eszköz nem más, mint az önbarnító krém, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend mind a nők, mind a férfiak körében. 

Az önbarnító krém működése

Az önbarnító krém összetevői között megtalálható a DHA, azaz a dihidroxiaceton, amely a bőr felső rétegének elhalt hámsejtjeivel lép reakcióba, így okozva színváltozást a bőrön. A terméktől függ, hogy a barna bőr hány napig tart ki, de általánosságban elmondható, hogy ezeknek a krémeknek a segítségével általában 3-7 napig élvezhetjük a hatását. A sötétebb árnyalatú készítményekkel azonban sokkal tartósabb hatást érhetünk el.

A bőr előkészítése önbarnító használata előtt

Sokan azért adják fel könnyen az önbarnító használatát, mivel az alkalmazását követően foltos marad a bőrük. Ennek elkerülése érdekében első lépésként mindig a bőrt kell előkészítenünk az önbarnító használatára. Használjunk bőrradírt, hiszen ezzel eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket. A jobb hatás elérése érdekében szőrtelenítsünk is a kezelendő felületet. 

Milyen önbarnítót válasszunk? 

Mindenképpen olyan önbarnító mellett tegyük le a voksunkat, amely megfelel a bőrtípusunknak. Az önbarnítók többféle típusa is megtalálható az üzletekben. Léteznek önbarnító testápolók, olajok és habok, illetve még önbarnító spray is szerepel a kínálatban. A száraz és a normál bőrrel rendelkezők választhatják az önbarnító krémeket, hiszen ezek a termékek nem csak barnává varázsolják a bőrt, de rendkívül jól hidratálnak is. 

Ha nem szeretjük a krémeket, mert túl macerásnak gondoljuk a használatát, akkor számunkra az önbarnító spray lesz az ideális választás. Az önbarnító hab pedig a könnyebb felhordást teszi lehetővé. A hab nem zsírosítja a bőrt, mégis hihetetlen hidratáltságot biztosít. A száraz bőrűek nem csak az önbarnító krémet, hanem az olajat is kedvelik, mert ezek is kellő nedvességgel töltik fel a száraz bőrt, amellett, hogy csodás barna színt kölcsönöznek a bőrnek. 

Testre és arcra is mást

A testre alkalmazott önbarnító nem javasolt az arcra, erre külön, speciális készítmények állnak rendelkezésre. Ha valaki valamilyen bőrproblémával rendelkezik – például ilyen az ekcéma – az tartózkodjon az önbarnító használatától. 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest