… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Teszteltünk egy algás testápolót a Rendez-Vous Nature-től

Teszteltünk egy algás testápolót a Rendez-Vous Nature-től

Ezúttal egy teljesen új kozmetikai márkát próbáltunk ki, a francia bőrápolókat forgalmazó cég boltja, olyan mintha hazaérkeznénk, otthonos környezet, kedves kiszolgálás és segítőkészség. A belvárosi  üzletben megtalálhatunk mindent, amire szükségünk lehet, a termékek mind bio minősítéssel ellátottak és csoda jó hatásuk van. Most egy testápoló tejet teszteltünk.

Algalys testápoló
A Franciaországban található Moléne sziget 1988 óta tartozik a bioszféra-rezervátumok közé, az itt található algákat használják fel  az Algalys kozmetikumaiban. A kivonatok teljesen vegyszermentesek, így őrzik meg a sejteken belüli fontos tartalmakat. A krém több algafajt ölel fel, melyek javítják a keringést, nyugtatják, fiatalítják és hidratálják a bőrt.

Alga jótékony hatásai
Rengetegféle fajtája létezik, különböző hatásokkal és hatóanyagokkal, az algát számos területen alkalmazzák, gyógyászatban, szépségápolásban. A barna alga gazdag ásványi sókban és polifenolokban, segít a zsír lebontásában, ezért a cellulitisz kezelések elengedhetetlen kelléke, emellett a terhességnél kialakult csíkokat is eltünteti. Mindennapi probléma az öregedés, mindenki fiatal arcbőrt szeretne, könnyen elérhető ez, mivel állandó használata szó szerint csodákat művel, tele van hasznos E- és A-vitaminokkal. Magas protein tartalmának köszönhetően a fénytelen, lapos hajnak is tartást és csillogást ad. Számunkra a legértékesebb hatása a hidratálás, nap, mint nap meg kell küzdenünk a kiszáradással, az algával ez szinte lehetetlen. Tényleg nem tudunk olyat mondani, amire ez a szuper növény ne lenne képes.

Mit tud a gyakorlatban?
Bármilyen bőrtípusra használható, hiszen száraz és ekcémás bőrre is kiválóan alkalmazható, az illata nem megszokott, leginkább a tengerre hasonlít, állaga nagyon selymes, könnyen kenhető. Olaj tartalmának köszönhetően egész napon át tartó hidratáltságot, puhaságot eredményez. Kicsit tartottunk az olajtól, hogy zsírosságot okoz, de ennek ellenére csak pozitív tapasztalatunk volt, hiszen gyönyörű fényt adott a bőrünknek anélkül, hogy az ragadt volna. Vizes bőrre is felvihető, hamar beszívódik azzal együtt, mindenképpen fürdés után használjuk a megtisztított bőrre. Megnyugtatja a gyulladt bőrt, bársonyossá és kellemes tapintásúvá varázsolja, aminek nem lehet ellenállni.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest