… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Te is elbizonytalanodsz a drogériában, melyik dezodort válaszd?

Te is elbizonytalanodsz a drogériában, melyik dezodort válaszd?

Az izzadás csökkentése a nyár közeledtével mindig egyre nagyobb hangsúlyt kap a higiénia és bőrápolás kapcsán. Bár nem túl kellemes, mégis természetes jelenség és az esztétikai kérdéseken túl az egészségügyi hátterével is érdemes foglalkozni. (x)

Számtalan módszer, termék létezik és bizony nem ördögtől való, ha elbizonytalanodunk, melyik is számunkra a legjobb.

Muszáj izzadnunk?

Az izzadásnak rendkívül fontos szerepe van a szervezetünk só-és vízháztartásának fenntartásában és a méregtelenítésben. Az izzadtság mértéke változó és egyénileg eltérő, de jellemzően a meleg, a stressz, a fizikai megerőltetés és a hormonális változások hatására nagyobb mértékben termelődik a verejtékmirigyekben. 

Nagy része víz és a kellemetlen szagot a bőrünkön lévő baktériumok okozzák, illetve, hogy éppen mit ettünk, ittunk. A verejtékezésre így tehát szükségünk van, hogy bőrünk egészséges és tiszta legyen. 

Egészségünk védelmében pedig hasznos, ha természetes és natúr termékekkel, például a Dr. Organic egészséges, natúr dezodorjaival igyekszünk úrrá lenni rajta.

Izzadásgátló vs. dezodor – Mi a különbség?

Az izzadásgátlók és a dezodorok különböző módon és céllal működnek. Az izzadásgátlók olyan hatóanyagokat, jellemzően alumíniumsókat tartalmaznak, amelyek csökkentik a termelődő izzadtság mennyiségét és eközben sajnos a többségük eltömíti a pórusokat. 

A dezodorok ezzel szemben nem tartalmaznak olyan aktív összetevőket, amelyek megállítják az izzadást, ugyanakkor különféle illatanyagokkal (például teafaolajjal) segítenek csökkenteni az izzadságban lévő baktériumok által okozott kellemetlen szagokat.

Miért fontos, hogy bőrünk lélegezzen? 

Ha izzadásgátló szerekkel megakadályozzuk bőrünk légzését, a méregtelenítés akadályba ütközik, a méreganyag pedig felgyülemlik, illetve visszakerül a véráramba. Ez nem túl szerencsés és tartós használat mellett bizony gyulladásos folyamatokat indíthat el.

Mi a különbség a natúr és a hagyományos dezodorok között? 

A Dr. Organic természetes dezodorjai például kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak, míg a hagyományos dezodorok szintetikus és vegyi anyagokat is. 

Mit nézzünk a dezodorok címkéjén?

Hagyományos dezodorok:

  • a hagyományos dezodorok szintetikus illatanyagokkal igyekeznek elfedni a kellemetlen szagokat, 
  • többnyire alkoholt is tartalmaznak, ami érzékeny bőrnél vagy szőrtelenítés után tud nagyon kellemetlen pillanatokat okozni,
  • sajnos nagyon sok szintetikus és vegyi anyagot tartalmaznak, amelyek kisebb-nagyobb mértékben kihatnak az egészségünkre. A leggyakoribbak az alumínium és alumíniumsó, a főként a hormonrendszerre károsan ható parabének és triklozán. És végül, de nem utolsó sorban a SLS (Sodium/Natrium Lauryl Sulphate), ami nagyon sok kozmetikumban felelős a habzásért és erős súroló, tisztító, zsíroldó, maró hatással bír. Ezek a kemikáliák fokozhatják a bőrérzékenységet, a kipirosodást, netán a viszketést és a húzódást is. Így ezt sem az egészségünk, sem a bőrünk nem fogja megköszönni. ☹

Natúr, egészséges dezodorok:

  • a natúr, egészséges dezodorok kizárólag bio minőségű, természetes illatanyagokat tartalmaznak, ilyen például a fertőtlenítő, bőrnyugtató teafa, az extra szűz kókusz, levendula, damaszkuszi rózsa, vagy akár az értékes vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmazó Aloe vera,
  • egyáltalán nem tartalmaznak alkoholt, bőtápláló vitaminokat viszont igen, például E-vitamint
  • teljes mértékben alumíniumszármazék-mentes, parabént, SLS-t, alkoholt, mesterséges színező- és illatanyagot, sőt ártalmas tartósítószert sem tartalmaznak.
  • vegánok is használhatják!

Te odafigyelsz rá, hogy milyen összetételű kozmetikumokat vásárolsz?

Hogyan válasszunk természetes dezodort?

Ha a bőre különösen érzékeny, allergiás tünetei vannak, lehetőség szerint bizonyítottan csak természetes anyagokból álló kozmetikai szereket használjon. Nagyon gyengéd választás lehet ilyenkor például a Dr. Organic Extra szűz kókuszolajat tartalmazó natúr dezodorja.

Kamasz gyerekeknél a hormonváltozások időszakában fontos, hogy a dezodor méreganyag- és alumínium-mentes natúr stift vagy krémdezodor legyen.

Azok számára, akik hajlamosak az erős izzadásra és férfiaknak az aktívabb izzadás és gyakoribb használat miatt az alumíniummentes dezodorok használata ajánlott, mert hatékonyan gátolják meg a szagok kialakulását, miközben nem akadályozzák az izzadás természetes folyamatát. 

Dr. Organic – természetes dezodorok

természetes összetevőket tartalmazó natúr dezodorok használata mindenkinek javasolt, aki tudatosan választja meg a kozmetikumait és odafigyel arra, hogy a bőre ne érintkezzen közvetlenül kemikáliákkal. 

Az olyan természetes összetevők, mint amilyen például az antibakteriális teafa, a hipoallergén és hűsítő Aloe Vera, az egyszerre gyengéd és hatékony szűz kókuszolaj, a bőrtápláló természetes E-vitamin, vagy a bio gránátalma – és a sort még hosszan folytathatnánk! – enyhülést hoznak a bőrnek, miközben az izzadtságszagot is semlegesítik. A Dr.Organic natúr dezodorjai nem tartalmaznak alumíniumszármazékot, parabént, SLS-t, alkoholt, mesterséges színező- és illatanyagot, sőt ártalmas tartósítószert sem.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest