… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Tartós önbarnítás pillanatok alatt

Tartós önbarnítás pillanatok alatt

Felkészülni a nyárra nem egyszerű feladat, főként mert általában egyik napról a másikra köszönt be a meleg. Be kell szerezni az új trendeknek megfelelő nyári ruhákat, szelektálni kéne a régieket, kellhet egy új napszemüveg, az egyéb kiegészítőkről nem is beszélve. Sokszor a csizmából rögtön szandálra váltunk a kiszámíthatatlan időjárás miatt, így nem csoda, hogy késve kapunk észbe, hogy ha (már túl vagyunk a vásárláson) van is mit felvennünk, bőrünk bizony hófehér és sápadt. Ha az őrült szoláriumozást választod megoldásként, akkor azzal bőrödnek és egészségednek is sokat árthatsz. Bár az is érthető, hogy szeretnéd kiélvezni a meleget és kihasználni a nyári ruháidat, melyek csak a barna bőrön mutatnak jól igazán.

Ezért a legjobb, amit tehetsz, ha önbarnító készítményekhez folyamodsz. Gyors és tündöklő barnaságot kölcsönöznek pillanatok alatt, ráadásul UV-mentesen.  Az önbarnítók manapság már annyira természetesek, hogy szinte nem is lehet megkülönböztetni a napsugár által szerzett barnaságtól. A barnaság előnye pedig, hogy vékonyabbnak, egészségesebbnek és fiatalabbnak tűnhetsz általa.  Az aranybarna szín ma már nemcsak a nyár privilégiuma. Az év 365 napján élvezheted a szép barna bőrt, ha éppen ahhoz van kedved. Összegyűjtöttük a legjobb személyes tippjeinket, hogy a barnaság ne csak a nyáré legyen!


Az önbarnító készítményeket valóban egész évben bármikor használhatod, ha szexi és csábító akarsz lenni még télen is. Ráadásul szinte kivétel nélkül bőrpuhító és hidratáló összetevőket is tartalmaznak, melyek simává, ezáltal ragyogóbbá is teszik a bőrt. De leginkább azok élvezhetik áldásos hatását, akik nem bírják a napot, vagy egyáltalán nem is tartózkodhatnak napon huzamosabb ideig. Hogy nekik se kelljen nélkülözniük a barna bőrszínt, az önbarnítók jó szolgálatot tehetnek a nyári időszakban.

Alapozó helyett
Ha szép barna az arcod és ápolt a bőröd, akkor nem is kell külön alapozót használnod. A barna arcbőr kiemeli a kontúrokat, a szemeket és a fogakat még fehérebbnek láttatja. Így nem csoda, hogy annyira ragaszkodunk a barnasághoz. Viszont nagyon fontos, hogy az arcodra külön erre a célra tervezett barnítót használj. Gondolj bele, hogy krémezésnél is más krémet (testápolót) használsz az egész testedre, mint az arcodra és a dekoltázsodra. Az, hogy milyen árnyalatot használj, függ a bőrtípusodtól és attól is, hogy milyen színt szeretnél elérni. Óvakodj a túl sötét barnítóktól, inkább egy-két árnyalattal válassz halványabb színt, mint amit amúgy a tested többi részére használsz.

A tartós és hatásos önbarnítás szabályai:
1. Minden egyes alkalmazás előtt borotváld le a lábaidat és használj testradírt, mert a készítmények csak egyenletes bőrfelszínen képeznek foltmentes barnaságot. Ahol szárazabb a bőröd (könyök, térd, boka), ott még inkább fontos a bőrradír használata.
2. Kezd a lábfejeddel a barnítókrém, spray felvitelét, és ügyelj arra, hogy mindenhol ugyanolyan mennyiségben vidd fel. Ha nagyon nem bízol magadban, kérj meg egy barátnődet, hogy segítsen.
3. Mielőtt beszívódna, egy pamutruhával itasd fel az ujjak, a lábujjak és a könyök, térd területekről a felesleget, mert ezeken a részeken koncentráltabban összegyűlhet a krém és a spray is. Illetve közvetlenül krémezés után mosd meg a tenyereidet bő szappanos vízzel, mert különben könnyen sárga vagy foltos maradhat.
4. Utána viselj régi, laza ruhákat, melyeket nem sajnálsz, ha esetleg megszíneződnek.
5. Semmiképp ne menj a napra addig, amíg teljesen be nem szívta a bőröd az önbarnítót, mert a nap, a meleg és izzadás hatására is csíkok keletkezhetnek.
6. Az önbarnítók általában 2 és 5 óra alatt fejtik ki a hatásukat, ezért az eredmény is csak ezután fog látszódni. Ha végeredményül halványabb színt kapsz, akkor még mindig van esély arra, hogy új réteget vigyél fel. Két vékonyabb réteg még mindig jobb, mint egy vastag.
7. A tartós hatásért mindennap használj hidratáló testápolót, mert az ápolt bőr tovább őrzi bronzbarna színét.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest