… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Száríts akár egy profi – Így használd a körkefét!

Száríts akár egy profi – Így használd a körkefét!

Szeretnéd mindennap úgy érezni, mintha a fodrásztól léptél volna ki éppen? A megfelelő szárítási technikával bármikor trendi frizurát varázsolhatsz magadnak, és hajad is tovább megőrzi tartását!

Biztosan te is szembesültél már azzal a lelombozó ténnyel, hogy míg a fodrásztól kilépve tökéletes a frizurád, egyetlen hajmosás elég, és a séród máris ismét lapos, és unalmas. A szerencséseknél a hajmosás után a frizura még sokáig tartós marad, másoknál a dús hatás percek alatt elillan. Ha hajadnak nincs tartása, bizony gyorsan lelapul. Néhány egyszerű trükkel azonban elérheted, hogy dús hajkoronát készíts magadnak, csak egy egyszerű eszköznek, a körkefének a használatát kell megtanulnod!

A megfelelő eszköz
A körkefét nem véletlenül szokás a fodrászok legjobb barátjaként emlegetni. Ha csak simán megszárítod a hajad, tartás nélküli lesz, és viszonylag gyorsan lelapul. A körkefével azonban szárítás közben formát adhatsz fürtjeidnek, így hajad tovább lesz dús, és könnyű. Manapság a hajkefék ezerféle stílusban és anyagban kaphatóak. Már csak a sörték szempontjából számos választási lehetőség áll előttünk, mindegyiknek más a rendeltetési célja. Érdemes elvégezni  a következő tesztet: Húzd végig a kefét az alkarodon, ha puhának mégis erősnek tűnik, akkor megtaláltad a tökéleteset, ha azonban durvának érzed és kicsit még meg is karcolja  kezedet inkább felejtsd el. Emellett fontos  a választásnál a hajhossz is, ha vékonyszálú, középhosszú a hajad a kisebb átmérőjű körkefe ajánlott, míg ha vastagabb szálú, esetleg hullámos hajról van szó a nagyobb átmérőjű kefe a számodra megfelelő.

Dús frizura
Hajmosás után töröld át alaposan a hajad, ezután kend be volumennövelő habbal. Fontos, hogy sohase fogj hozzá a hajad formázásához, amíg az csuromvíz, mert csak az idődet pazarolod vele. Szárítsd meg a hajad kb. 60%-át, ezután egy nagy krokodilcsattal tűzd a fejed tetejére a hajad háromnegyedét, a legalsó tincseket hagyd kibontva.

A hajszárító lehetőleg legyen egy fúvóka-szerű orral ellátva, ez segít a levegőt oda irányítani ahova kell a szárítás során. Így felgyorsítja a folyamatot, és megakadályozza, hogy azokat a területeket érje a meleg levegő, amiket nem kéne. Tincsenként kezd el szárítani a hajad, mindig a tövénél emeld meg, és menny a körkefével végig a tincsen, úgy hogy közben feszesen tartsd az eszközt. Fontos, hogy a hajszárítóval mindig alulról fújd a levegőt a tincsekre. Ha minden tincsen végigmentél így, tűzd össze hátul a hajad, de csak lazán, nehogy elrontsa az eddig elkészített frizurát. Majd engedj le még egy réteget, és ismételd meg a korábbiakban leírtakat, amíg minden tincset meg nem szárítottál.

Dús hatás

Beach hullámok
A nők kedvence a laza hullámos frizura, mikor hajunk olyan, mintha csak most érkeztünk volna a tengerpartról. Ezt a frizurát otthon magas is elkészítheted, csupán néhány körkefére és csatra lesz hozzá szükséged! Oszlass el hajformázó habot a hajadon, majd hátulról indulva tekerd fel függőlegesen a fürtöket a körkefére és a legmagasabb hőfokon szárítsd meg, majd rögzítsd őket. Hagyd addig a kefét a hajadban, amíg az ki nem hűl. Ezáltal ugyanis rögzülnek a loknik. Ha nincs elég körkeféd, akkor csatokkal is rögzítheted a tincseket. Ha kihűltek a hullámok, engedd ki a hajad, és fejezd be a műveletet hajlakkal.

Laza strand hullámok

Angyali fürtök
Ez a frizura az idei év egyik nagy kedvence. Szárítás előtt válaszd le átlósan a tincseidet, és a hajtövektől alakítsd ki a kifelé kunkorodó hullámokat. A felső tincseket V-alakban válaszd le, majd oszd nagyobb részekre a hajad és körkefével szárítsd meg. A fürtöket oldal irányba húzd kifelé, tekerd fel a fürtöket és néhány percig szárítsd. Egy vékonyabb kefével ismételd meg az előbbieket, majd kihűlésig rögzítsd csatokkal a loknikat.

Angyali fürtök

 

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest