… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Smink nélkül? Soha!

Smink nélkül? Soha!

Smink nélkül lépni az utcára sok nőnek nagyobb stresszel jár, mint egy állásinterjú. Valószínűleg ez lehet az oka annak, hogy a nők órákat töltenek reggel a tükör előtt készülődéssel, szépítkezéssel, és, csak miután gondosan ellenőrizték az összhatást, lépnek az utcára.

Frissen végzett kutatások eredményeként kiderült, hogy a nők több mint kétharmada még munkahelyére is csak sminkelve megy. A Vitality Show-n közzé tett kutatási eredmények szerint a nők nagy százalékának kilépni a házból „csupasz” arccal sokkal nagyobb stresszt jelent, mint nyilvános beszédet tartani vagy első randira menni. A felmérésben 3000 nő vett részt, akiknek több mint fele az interjúkban azt nyilatkozta, hogy még családtagjai, barátai vagy párja előtt sem szívesen mutatkozik smink nélkül. Pláne akkor, ha egy friss kapcsolatról van szó, a hölgyek kimagasló százaléka mindent megtesz azért, hogy fenntartsa a látszatot ameddig csak lehet. 70%-uk pedig azt állítja, hogy kollégái vagy főnökei előtt nem jelenne meg alapsmink nélkül. Ezért a hölgyek még azt az áldozatot is képesek meghozni, hogy korábban keljenek reggel, hogy felkészíthessék magukat a napra. Sőt, sokan azért is teszik ezt, hogy párjuk reggel már friss sminkben, tökéletesnek lássa őket. A megkérdezettek 91%-a inkább lemondaná az első randit, minthogy smink nélkül jelenjen meg rajta.

Pszichológusok szerint ez a „smink mánia” azért él ma a köztudatban ennyire elevenen, mert a reklámok, a média, a filmek mindenhol a tökéletes nőt sugározzák, folyamatosan azt sugallva, hogy csak akkor lehetünk igazán jók, sikeresek, vonzóak és magabiztosak, ha legalább megpróbálunk ezekhez az ideálokhoz hasonlítani. Csak akkor kaphatjuk meg álmaink hercegét, vagy egy szuper munkát, ha úgy nézünk ki, mint a sztárok vagy a modellek. Ezért a mai „tökéletességre való törekvés” egyik fontos eleme a nőknél a smink és a divatos öltözködés, melyek nélkül a legtöbb nő már el sem tudja képzelni életét, még az egyszerű hétköznapokon is csupasznak és bizonytalannak érzi magát nélkülük, nem szívesen ugrik le még a sarki közértbe sem egy kis púder és szempillaspirál nélkül. És ez nem csak a fiatalokat, hanem a középkorú korosztályt is érinti. Sokan szintén úgy érzik, hogy főnökük negatívan diszkriminálja őket, ha nem a cég presztízsének megfelelő öltözetben és tökéletes sminkben jelennek meg munkahelyükön. Ma már olyannyira kezd elfajulni a helyzet, hogy, aki teheti költséges és fájdalmas sminktetoválásokra vállalkozik, leszedeti anyajegyeit és plasztikai sebész kése alá fekszik egy kis ráncfelvarrásért vagy mellnagyobbításért.

Hölgyeim, bár nagyon fontos, hogy megfeleljünk a társadalom és saját magunk elvárásainak, azonban mégis érdemes lenne azon elgondolkodnunk, hogy, ha mindenki takargatja és tökéletesíti magát különböző szuper sminkekkel, akkor vajon megmaradhat egyéniségünk?

Hozzászólások

Pin It on Pinterest