… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Rúzs kisokos- Káprázatos színeket tartogat a tavasz

Rúzs kisokos- Káprázatos színeket tartogat a tavasz

A rúzshasználattól sokan tartanak még ma is, pedig minden eddiginél több információ áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes márkát és árnyalatot. Ha te is tartasz a rúzshasználattól, vagy csak nem tudod, hogyan kell keresgélned, olvass tovább!

Előkészületek
Mielőtt rátérünk a rúzsozás legjavára, ki kell emelnünk az előkészületek fontosságát. Nagyon lényeges, hogy a rúzst mindig gondosan előkészített alapra vidd fel – ez az esztétikum mellett a tartósság szempontjából is alapvető. De mit is jelent pontosan az előkészület? Először is fontos, hogy sima és puha legyen a szád, különben még a legdrágább rúzs is rosszul fog rajta mutatni. Ilyenkor télen, a szeles időben főleg előfordul, hogy kiszárad, kicserepesedik az ajkunk. Ha te is ezt tapasztalod, óvatosan, fogkefével dörzsöld át a szádat! Fontos, hogy ne legyél durva, hiszen könnyen megsértheted az érzékeny bőrt. Ezt követően jöhet a hidratálás, amire használhatsz mézet, kókuszzsírt, de természetesen bármilyen ajakápolót is. Ha a termék kellően beszívódott, jöhet az alapozás! Erre a célra megfelel, ha az alapozódat használod. Nincs is más dolgod, mint egy leheletnyit tenni a szádra is, amikor az arcodat sminkeled.

Dúsító Ajakbalzsam, Catrice; Lip balm ajakbalzsam, Douglas; Lip Scrubtious – ajakradír, MAC; Lip Perfector ajaktökéletesítő, Clarins, Douglas; Nourishing Lip Oil, Isadora, Douglas;

A kontúr már nem kötelező
Korábban alapvető volt a kontúrozás, mielőtt felvitték a rúzst az ajkakra, de az manapság már egyáltalán nem kötelező. Persze, nem is árt, de nagyon kell ügyelned, hogy a kontúr színe harmonizáljon a rúzsoddal, a legkevésbé sem divatos, vagy éppen esztétikus, ha elütnek egymástól. Ha tehát úgy döntesz, körberajzolod a szádat, megteheted, de ügyelj rá, hogy befelé, az ajkaidra kicsit elsatírozd a kontúrvonalakat, így egészen biztos, hogy rúzsozás után is csodálatos lesz a látvány. Amennyiben nem kontúrozol külön, azzal sincsen semmi gond, a rúzsoddal is megteheted ugyanezt. Így is kell haladnod, ha szabályos szeretnél lenni, és látványos végeredményre vágysz: mindig kívülről befelé, tehát a szád sarkából a közepe felé, ajkaid szélétől a szád irányába kell vinned a rúzsodat. Nagyon ügyelj rá, hogy kívül, az ajkaid ívét pontosan kövesd, ne legyen sehol megszakítás, kisebb-nagyobb foltszerű kihagyás, hiszen ez a legkevésbé sem mutat jól. Pontos, de határozott mozdulatokkal haladj!

Ultra HD Gel Lipcolor rúzs, Revlon; Lip Desire Sculpting lipstick, Isadora; Color Trend ajakstift, AVON; Matt lover lipstick pen, Catrice

Hogyan válassz színt?
Bár a rúzsozás egy csodás lehetőség, nem alapvető a sminkelés esetében. Ha te sem vagy biztos benne, hogy sokáig tudnál viselni egy-egy feltűnőbb színt, vagy csak egyszerűen nem érzed kényelmesnek, semmi gond! Szerencsére más lehetőségeket is választhatsz. Tökéletes és elronthatatlan alternatíva az áttetsző szájfény, ezzel egyszerűen nem foghatsz mellé. Nem látszik, ha elkened, ha kicsit megkopik, de az sem, ha teljesen eltűnik. Bármikor, észrevétlenül pótolhatod, de a sminked nélküle is jól fog mutatni. Kicsit jobban kell figyelned a csillogó (nem csillámos!) szájfényekkel, amik extra töltetet adnak ajkaidnak, puhábbnak, teltebbnek mutatják őket. Végül pedig, választhatsz a teljes színskáláról, és megveheted azt a rúzst, ami a legjobban passzol hozzád. Lássuk, mire kell figyelned!

Folyékony matt ajakrúzs, mark; Stay matte folyékony ajakrúzs, Rimmel; Jelly Flower Lip Tint, Lancôme; Liquid lip cream, Isadora

  • Bár kaphatsz ajánlatokat az alapján, milyen színű a hajad, a bőröd, vagy éppen a szemed, rúzsvásárlás esetében létfontosságú a személyes próba. Még, ha a színválasztás jól is sikerül, teljesen másként hathat a rúzs az ajkaidon, ha azok teltek, és másként, ha kevésbé dúsak. Sokat nyom a latban a rúzs állaga, de más-más hatást eredményez az is, ha fényes, vagy éppen matt.
  • Mielőtt vásárolsz, először azt kell eldöntened, mit szeretnél elérni: kitűnni akarsz a tömegből, vagy egy hétköznapi színre vágysz? Nappali, vagy esti viseletre szánod a rúzst? Bármelyik is legyen igaz rád, ezzel az egyszerű kérdéssel minimum felére csökkented a lehetőségeket.
  • Nagyon fontos, hogy objektív maradj a választásnál. Lehet, hogy beleszerelmesedtél egy árnyalatba, de ha egyszerűen nem áll jól, akkor nincs mit tenni, ott kell hagynod a boltban.
  • Vásárlás előtt fontos, hogy megnézd, milyen a mosolyod. Vannak olyan árnyalatok, amik a sárgás fogakat sajna még sárgábbnak mutatják, míg más színek éppen ennek ellenkezőjét érik el, és fehérebbnek tüntetik fel a fogakat.

Rouge Volupté shine, YSL;  Rouge Velvet, Bourjois; Luxe Lip Color, Bobbi Brown; Epic Lip Ajakrúzs, mark; 

Jól láthatod az előbbiekből, hogy próbálgatás nélkül nem fogod megtalálni a tökéletes rúzst. Azért itt van egy kis segítség, ami alapján elindulhatsz: világos bőrhöz többnyire a barack, a pink, a korall, sötétebb bőrszínhez a szilva, a barnás és a sötétpirosas árnyalatok passzolnak. A két véglet közötti átmenethez illenek a rózsaszínes, halványlilás tónusok.
Ha nagyon bizonytalan vagy, válassz olyan rúzst, ami csak néhány árnyalattal tér el ajkaid természetes színétől, így biztosan nem fogsz mellé vele.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest