… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Profi sminkmesterek legféltettebb titkai

Profi sminkmesterek legféltettebb titkai

Mindig is irigyelted a modellek hibátlan bőrét, tökéletes dús szempilláit, és lágyan hullámos fürtjeit? A most következőkben eláruljuk, hogyan sminkelik őket a mesterek, és mi a sztárfodrászok titka!

Bűvészmutatvány a kulisszák mögött
A profik pontosan tudják, hogy a női kezek árulkodnak a legtöbbet a korról. Botoxszal és különböző szépségkezelésekkel éveket fiatalíthatunk arcunkon, végtagjaink azonban nem hazudnak, azonnal felfedik az igazságot. Christian Dior 2012-es őszi kollekciójának bemutatóján a sminkmesterek alapozót, és korrektort használtak a modellek kezein, hogy elfedjék az apróbb hibákat, és ráncokat.

Hullámos hajzuhatag pár perc alatt
Még a szögegyenes hajzuhataggal megáldott modellek frizurájából is szexi göndör fürtöket lehet varázsolni néhány egyszerű trükkel. Hogy mi a titka a tartós hullámoknak? Apró tincsenként fond be több helyen a hajadat, majd rögzítsd a fonatokat egy U alakú hajtű segítségével. Hagyd benne a csatokat kb. 30 percig, majd egy hajvasaló, vagy sütővas segítségével formázd a fürtöket tetszés szerint. Oscar De La Renta is ezt a trükköt alkalmazta 2012-es bemutatóján.

Arcfeltöltés egy ecsetvonással
A Christian Dior divatház nem híve a ránctalanító szépségkezeléseknek, helyette fiatalító sminktrükkökkel varázsolja modelljeit üdévé. A legutóbbi show-n minden modell egy ecsetvonással kapott frissítő botoxkezelést, a cél a drámain ívelt szemöldök volt, melyhez csupán egy lágy világos kék szemhéjfestékre, és egy krémes állagú gyöngyházfényű púderre van szükséged. Bár ez a viselet talán túlzás a hétköznapokban, egy  buli alkalmával tökéletsen megállja a helyét.

Ragyogó, üde arcbőr
Oscar De La Renta és a Ralph Lauren divatház is ugyanazt a trükköt alkalmazta kollekciójának bemutatóján, hogy fokozza az arc ragyogását, és az ajkak teltségét. Tom Pecheux a Ralph Lauren divatház sminkese egy halvány rózsás pirosítóval varázsolta üdévé és fiatallá a modellek arcát, az ajkakon pedig egy átlátszó aranysárga ajakfényt alkalmazott, hogy megtörje a kislányos rózsaszín hatást.

Igéző tekintet rásegítéssel
A profi sminkesek egyik kedvenc trükkje, hogy spirálozás, és szemfestés előtt először is, szemcseppel kitisztítják a szemfehérjét, a műkönnyel pedig ragyogóbbá teszik a tekintetet. A szemsmink fontos része a szemöldök, a rakoncátlan tincseket egy fixáló gél segítségével teheted tökéletesen rendezetté. Szemfestéskor tartsd észben, hogy ha nagyítani szeretnéd a szemeidet, használj világosabb, ragyogó árnyalatokat, ez nyitottabbá, kerekebbé varázsolja a tekintetet, míg a sötét, füstös tónusok szűkítik a szemeket, így kapsz tökéletes szexi cicasminket.

Egy kis csalás a lábakkal
Még a modellek tökéletes lábai is igényelnek némi igazítást, ha a kifutóról van szó. Julien Fournie a Párizsi Divathét egyik sminkmestere egy sötétebb alapozót használt ahhoz, hogy a modellek lábait napbarnítottá varázsolja.

Saját készítésű tartós szemhéjfesték
Nem kell drága krémes állagú szemhéjfestéket vásárolnod, ha hosszan tartó igéző tekintetet szeretnél. Fogj egy szemceruzát, és satírozd vele be bőségesen a kezed hátulját egy pontban, majd az ujjad hegyével vigyél fel belőle egy keveset a szemhéjadra. „Ez nem csak egy tökéletes kiinduló pont a drámai szemsminkhez, de biztos lehetsz benne, hogy egész nap fennmarad, nem kenődik el, és tökéletes igéző tekintetet varázsol.”- mondta Gato Zamora a Maybelline sminkmestere.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest