… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Praktikus nyári frizurák

Praktikus nyári frizurák

Nyáron a hosszú haj sokaknak bosszúságot okoz, mert bár gyönyörű tud lenni a kibontott frizura, a hőségben nem éppen a legszerencsésebb viselet. Több módja is létezik annak, hogy a hajadat változatosan, kényelmesen hordhasd a meleg hónapokban.

Klasszikus lófarok
A lófarok a legtöbb nőnek jól áll, főleg akkor, ha a frizurádhoz frufrut is vágattál. A teljesen hétköznapi, összefogott frizurával is sokat variálhatsz, hiszen már az is számít, hol rögzíted a tincseket. Az alul, illetve oldalt összefogott haj inkább romantikus, nőies, míg a magasan összefogott tincsek sportosabb viseletet jelölhetnek.
A variálhatóságot illetően tekerhetsz egy tincset a hajgumid köré, amit akár be is fonhatsz, de akár az egész lófarkat fixálhatod ezzel a módszerrel. Amennyiben jól áll, érdemes időnként eltűzni a frufrudat is, hiszen ez nem csupán kényelmesebb viseletet jelent, hanem ugyancsak segít változatossá tenni a megjelenésedet.

Kösd fel kontyba
A kontyoknak manapság igen nagy divatjuk van, ami jó hír azoknak, akik szeretik a nőies, ám nagyon kényelmes viseletet. Egy kontyot szintén rengeteg módon lehet viselni, az elhelyezésén túl a másik alapvető variálási lehetőség a feszesség. Nyáron jól jönnek a kócos hatású, lazán összefogott kontyok, de ha elegánsabb viseletre szeretnél szert tenni, nyugodtan leteheted a voksodat a határozottabbak mellett. A hétköznapi hajgumis megoldáson túl bármilyen csat szóba jöhet, ha pedig komolyabb kontyra vágysz, bevetheted a hajfánkokat is.

Hajráfok és kendők
A hajráfoknak, headband-eknek, kendőknek is nagy divatjuk van, érdemes ezeket bevetni a készülődés során. Ezek a hajbavalók nem csupán önmagukban állják meg a helyüket, hanem kiegészítőként is tekinthetünk rájuk. A vékonyabb változatokat bármikor bevetheted a frufrud eltűzése, vagy a kilógó szálak megzabolázása során, míg a szélesebbek biztosíthatják a vadóc, hippis megjelenést. A kendők, pamut hajpántok a nyári edzés során is jól jönnek, hiszen nem csupán egyben tartják a frizurát, hanem az izzadtságot is felfogják.

Tűzd el az arcodból
A legtöbbször az a zavaró a hosszú frizurát illetően, ha az arcba lóg, illetve nem csupán hátul, hanem oldalt is melegíti a nyakat. Ezt kiküszöbölendő jól jönnek a csatok, amikkel gyakorlatilag a végtelenségig variálhatod a frizurádat. A nagyobb csatokkal egy az egyben rögzítheted a hajadat, hagyhatod hosszan lelógni, de akár kontyot is varázsolhatsz pillanatok alatt. A sok apró csat segítségével különlegesebb, romantikusabb hatást érhetsz el és változatosabb formában tehetsz szert egy kényelmes, mégis látványos frizurára. Hajad legfelső rétegét fogd össze egy pici hajgumival, majd tekintsd az összegumizott a részt képzeletbeli középpontnak, amihez mindkét oldalról oda kell tűznöd a zavaró tincseket. Végső mozzanatként rejtsd el a hajgumit és már el is készültél az optikailag hosszabbnak ható, vagány frizurával.

Szabó Böbe írása

Hozzászólások

Pin It on Pinterest