… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Napsütötte egzotikus frizurák

Napsütötte egzotikus frizurák

Gyönyörű napsütötte tincsekre vágysz? A legújabb Balayage melírtechnikával az egzotikus tengerpartok hangulata jelenik majd meg a frizurádon! Az új különleges hajfestési, és melírtechnikával divatos, egzotikus dámává változhatsz.

De mi is az a balayage?
A balayage napjainkban az egyik legnépszerűbb festési, és melírtechnika, Hollywoodban régóta reflektorfényben van, a sztárok közül is sokan előszeretettel viselik. A frizura nagy tisztelője többek között Sarah Jessica Parker, Jessica Biel, Ashlee Simpson. Tulajdonképpen egy francia eredetű színező technika, melyet még az 1970-es években fejlesztettek ki. A lényege, hogy finom napsütötte hatást ad a hajnak, úgy, hogy a fodrász a sötétebb alaptónust világosabb árnyalattal dobja fel. Így úgy fog kinézni a hajad, mintha enyhén kiszívta volna a nap, vagy lenövésed lenne.

A technika
Elkészítése szaktudást igényel, mivel a színek közötti átmeneteknek tökéletesen kell harmonizálniuk, máskülönben rendezetlen, igénytelen végeredményt kapsz. De nem csak a színekre, a vágásra is kiemelt figyelmet kell szentelni, hogy továbbhangsúlyozzuk a sötét és világos kontrasztját. Elkészítésénél ecsetet használnak, kézzel viszik fel a haj végeire a festéket, a hagyományos fóliázás és sapka helyett. A folyamat függ a haj hosszától és a kívánt eredménytől is.

Ez a technika a hosszabb hullámos fürtökön mutat a legjobban, a színjáték itt tud érvényesülni a leginkább. Az éles, erős fazonoknál, mint a bubifrizuránál erősebb színek szükségesek, hogy feltűnő legyen. A színek tekintetében a lényeg, hogy természetes árnyalatok legyenek.

Otthon semmiképpen se próbálkozz a balayage technikával, mert a folyamat során először nem csak, hogy a haj végeit kell kiszőkíteni, de fazonra is kell vágni. Emellett a színek kiválasztása is szakvéleményt igényel.

A L’Oréal Professionnel szalonjai exkluzív szolgáltatásként kínálja a balayage frizurát. Az árnyékfény nevet viselő hajszíneket gyönyörű egzotikus tájak, különleges tengerpartok, és Hollywood ragyogása ihlette. A hajszínkombinációk inspirálói között megtalálható Bali, melyben a meleg napsugarak és a fehér homok kontrasztja érvényesül, Capri a mogyoró barna és a szőke tincsek kettőssége jelenik meg, Havanna, melyben Kuba szépsége kel életre természetes csokoládébarna árnyalatokban.

Fotók: L’Oréal Professionnel

Hozzászólások

Pin It on Pinterest