… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Nagy rúzs kisokos a nyárra

Nagy rúzs kisokos a nyárra

A rúzs tagadhatatlanul az utóbbi néhány évtized legnagyobb szépségfegyvere, a szexiség szimbóluma. Tökéletes kiegészítője minden öltözéknek, az óriási választéknak köszönhetően pedig már mindenki megtalálhatja a stílusának, igényének, és az alkalomnak leginkább megfelelőt. Sőt, már nemcsak a különböző árnyalatok és márkák között válogathatunk, hanem textúrájuk, típusuk szerint is számos fajtát különböztethetünk meg. Mi most a legalapvetőbb típusokat mutatjuk be Nektek, hogy segítsünk a számotokra legmegfelelőbb darab kiválasztásában, megtalálásában!

Természetes báj
Azok a természetesen csillogó rúzsok és szájfények tartoznak ebbe a csoportba, melyek alacsony pigment tartalommal bírnak, így ahelyett, hogy egy erőteljes színt adnának ajkaidnak, bájos, természetes fényt, csillogást és maximum egy árnyalatnyi színt adnak csak azoknak. Ezeket a természetességet kölcsönző rúzsokat bátran használhatod ajakápolók és ajakbalzsamok helyett is, mivel általában azok tápláló, vitaminokkal gazdagított textúráját hordozzák maguk is, továbbá hidratálják az ajkakat és fokozzák azok színét, abszolút természetes hatást keltve. Ha nem szeretnél feltűnést, és fontos neked a természetesség, egy kis színt is keverhetsz ezekhez a termékekhez, így egy másik árnyalattal, vagy rúzzsal fokozhatod a színt, miközben ápolod és véded ajkaidat. Ez a fajta rúzs kiváló alternatívát jelent azoknak is, akik nem kedvelik sem a ragadós szájfényeket, sem a teljes fedést és színt adó rúzsokat. Ezt a típust nem tudod rosszul viselni, hiszen mindenkinek jól áll a természetesség, minden alkalomra és öltözethez tökéletes. Nincs is más dolgod, mint megtalálni a leginkább hozzád illő színt!

Tipp: próbáld ki az AVON Shine Attract szájfény- családját, melyek mindegyike E- vitamint és jojobaolajat tartalmazva hidratálják ajkaidat, valamint enyhe, gyümölcsös pírt kölcsönöznek azoknak.

Szatén elegancia
A szatén rúzsok annyiban különböznek a hagyományostól, hogy az előző típushoz hasonlóan, ezek is hidratálják, ápolják ajkaidat, valamint gyengén pigmentáltak, így egy enyhe, finom árnyalatot is adnak. Színük azonban kissé különbözik, hiszen jellegzetes, a szatén anyagához hasonló textúrát és hatást kölcsönöznek az ajkaknak, ám a fedés itt sem teljes. A textúra általában könnyű, viszonylag tartós. Az előző típustól leginkább a már említett szaténos árnyalat és textúra különbözheti meg, valamint az, hogy jelen esetben már erőteljesebb színekről, színezésről is beszélhetünk.

Ha valami igazán különlegesre vágysz, próbáld ki a Burberry idei, 2012- es kollekciójának 4 szatén árnyalatának bármelyikét, csalódni biztosan nem fogsz bennük!

Krémes csókok
Az igazi, nagy klasszikus a krémes állagú rúzs, mely a legtökéletesebb, legmaximálisabb lefedettséget biztosítja viselője számára, miközben egy finom krémesen csillogó, fénylő hatást is eredményez. Ha tehát csábító, vagy feltűnő, színes ajkakat szeretnénk, akkor ez a típus a legjobb választás, hiszen minden ilyen rúzs maximálisan fed és pigmentáltsága is erőteljes. Ezáltal ez a típus adja a legtökéletesebb összképet, kiegészíthető szájceruzával, viselete pedig a legkényelmesebb, hiszen a krémes állagnak köszönhetően nagyszerűen alkalmazkodik az ajak textúrájához. Ám a krémes rúzsok választásánál érdemes odafigyelni az árnyalatra, mivel ezek sokszor nagyon erőteljesek is lehetnek, így fontos szem előtt tartani a hajszínt és az arcbőr árnyalatát. A még tökéletesebb és erőteljesebb szín érdekében pedig előnyös egy kis ecsettel felvinni a festéket ajkainkra, kezdjük először középen, majd folyamatosan haladjunk a szélek felé.

Ha egy gyönyörű, tökéletesen fedő, exkluzív krémes állagú rúzzsal szeretnéd magad megajándékozni, akkor a legjobb választás az ArtDeco Dita von Teese által ihletett ’Dita’ Art Couture Velvet ajakrúzs, amely ápoló összetevőinek köszönhetően bársonyos érzetet kelt az ajkakon, miközben érzéki és erős színekkel ajándékozza meg azokat.

Matt ajkak
A matt rúzs az egyetlen, amely egyáltalán nem fénylik, vagy csillog, csupán színt ad. Viselete és használata nehéz, mivel nagyon fontos, hogy tökéletesen egyenletesen kenjük fel ajkainkra, hiszen a legkisebb hibát is azonnal megmutatja, valamint elengedhetetlen használata mellett az ajakápoló rendszeres alkalmazása, mivel az ajkainkon megjelenő legkisebb ráncokat, vagy a kiszáradás legelső tüneteit is azonnal láttatja. Telt ajkúak bátran használják, ám a keskenyebbekkel rendelkezőeknek érdemes ezzel a típussal csínján bánni, mivel első sorban a sötétebb és világosabb árnyalatok hajlamosak vékonyítani a szájak vonalait. Sokuk kiszárítja az ajkakat, így valóban érdemes a matt rúzs mellett kéznél tartanunk egy vitaminokban gazdag ajakápolót is. Használatakor érdemes középről a szájszélek felé haladni, a vonalakra és a kontúrra ügyelni.

Tipp: próbáld ki a Zao matt rúzsait, melyek különleges textúrája kényelmes és tökéletes viseletet kínál mindenkor.

Szikrázó ajkak
A csillogó ajakrúzsok olyan különleges darabok, amelyek apró kis kristályokkal, fényvisszaverő formulákkal dúsítottak, melyek visszaverik a fényt, ezáltal ajkunk teltebbnek, és szikrázóbbnak tűnik, mint valaha. A megfelelő szín kiválasztása csupán az első lépés, ugyanis ennél a típusnál is fontos odafigyelni az ajkak ápolására, hidratálására és rendszeres radírozására, hiszen a csillogás vonz minden tekintetet, így ezt a típust csak a tökéletesen ápolt ajkakon szabad használni.

Tipp: próbáld ki a Max Factor Flipstick kétvégű termékcsaládjának tagjait, melyeket bátran kombinálhatod, hiszen az egyik végen egy krémesebb, hangsúlyosabb árnyalat, míg a másik oldalon egy szuper könnyű és csillogó szín található. Ha pedig őrült szikrázásra vágysz, akkor az AVON Glazewear Sparkle szikrázó szájfények között keresgéld kedvenc árnyalatod!

Fagyos jégkirálynő
A fagyos, más néven gyöngyházfényű rúzs már a 80- as években is nagy népszerűségnek örvendett, most pedig újra reneszánszát éli. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy számos híresség, például Rihanna is gyakran mutatkozik jeges ajkakkal egy- egy nevesebb eseményen. Alkalmazása nem egyszerű, igen nagy precizitást igényel, hiszen csak teljes fedéssel, tökéletesen felvíve mutat jól. Különösen fontos ennél a típusnál a megfelelő, bőrtónushoz passzoló árnyalat megtalálása, ha használatában nem vagyunk biztosak, tartogassuk inkább ünnepi alkalmakra.

Ha Te magad is éjkirálynő szeretnél lenni, akkor próbáld ki az Astor Soft Sensation Lipstick termékcsaládot, mely nemcsak gyönyörű színnel, de kollagénnel és vitaminokkal is ellátja ajkaidat.

A megunhatatlan szájfény
A szájfény egy olyan termék, amelyből garantáltan minden nő táskájában lapul egy. Igazi kis multifunkcionális darab, hiszen, ha akarjuk színtelen, csillogó, de lehet színes, fényes és pigmentált is. Nagyon praktikus, hiszen akár tükör nélkül is kenhetünk belőle ajkainkra, illetve tökéletesen javítható, korrigálható illetve fedhető vele már felkent rúzsunk is. Minden alkalomra, minden ruhához találhatunk használható darabot, igazi kis multifunkcionális alapdarab.

Ha egy megunhatatlan alap szájfényre vágysz, válogass bátran a MAC Sheen Supreme Ajakfényei közül!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest