… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Mire figyelj, mielőtt a műkörmök mellett döntesz?

Mire figyelj, mielőtt a műkörmök mellett döntesz?

Mielőtt belevágnál, néhány részletet érdemes megismerni. (x)

Míg néhányan irigylésre méltóan erős, formás és hosszú körmökkel élnek, másoknak ez nem adatik meg. Vannak, akik ezt nem is bánják, hiszen a rövid fazont kedvelik, de sokan irigykedve nézik a tökéletes manikűrrel születetteket. A műkörmök remek megoldást jelentenek azok számára, akik vágynának a hosszú körmökre, de rásegítés nélkül, egyedül nem tudják ezt megvalósítani. Bármi is legyen az oka, amiért valaki úgy dönt, hogy megcsináltatja vagy megcsinálja a körmeit, néhány tudnivalóval azért nem árt felkészülni a nagy találkozás előtt.

Milyen típusok léteznek?

A körömszalonokban, de a drogériákban is a zselés, a porcelán, illetve akril körmök közül választhatunk. Ezeket a szakember ajánlása alapján érdemes kipróbálni, a személyes igények, preferenciák segítségével, az életvitelünk figyelembe vételével. 

Ha magunknak készítjük el az első műkörmünket, gondoljunk arra, hogy milyen tartós, milyen vastag és keménységű legyen a köröm, amit majd viselünk. Érdemes első alkalommal megfogadni azt a szakértői tanácsot, miszerint a saját körmünknél nem sokkal hosszabb változatot érdemes feltenni, mert így kevésbé lesz szokatlan és idegen. A későbbiekben persze lehet tovább „növeszteni”, de csak azután, hogy már szokott érzéssel van dolgunk.

Akár az igaziak

A ragasztható, öntapadós műkörmök, de az épített változatok is különféle formákat képesek kiadni. Az egyenes, a hegyes és az ívelt fazonok közül lehet választani. Nem árt tudni, hogy vannak olyan műkörmök, amik a lehető legjobban próbálják a természetes hatást, látványt biztosítani, ezek jellemzője, hogy éppolyan eséllyel sérülnek meg, mint a valódiak. Azaz a vékonyabb, tökéletesen formázható daraboknál finom és természetes eredményt kapunk, annak minden előnyével és hátrányával. Ezzel szemben a kevésbé rugalmas, merev és kemény körmök kifejezetten tartósak, amik a saját körömmel együtt nőnek, viszont ezek azoknak valók, akik nem élnek túl aktív életet, hiszen könnyen akadályt jelenthetnek a sportban. Emellett hosszan gyönyörködhet bennük a gazdájuk.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest