… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Milyen esküvői sminket válasszunk?

Milyen esküvői sminket válasszunk?

Egy nő életében az egyik legszebb nap nem más, mint az esküvő. Ilyenkor arra törekszünk, hogy minden tökéletes legyen és egy egységet alkosson – gondolunk itt a helyszínre, a dekorációra, a virágra, a ruhára és természetesen a sminkre is. Szabó Doris, az AVON sminkmestere most megosztja velünk, hogy 2019-ben milyen trendek uralkodnak az esküvői sminkek tekintetében. Annyit már most elárulhatunk, hogy mint ahogy az élet számos más területén, itt is a személyiség kapja idén is a legnagyobb szerepet.

Minden nő akkor a legszebb, ha jól érzi magát a bőrében és önmagát adja. Ebben nem csupán a ruhának van nagy szerepe, hanem a sminknek is. A szakértő legfontosabb tanácsa erre a szezonra, hogy mindenképpen olyan sminket válasszunk, amelyben jól érezzük magunkat és nem túl idegen tőlünk. „Amennyiben valaki a hétköznapokban nem nagyon festi magát, így azt javasolom, hogy ne az esküvője napján kísérletezzen az erős sminkekkel, hanem válasszon lágy, pasztelles, barackos vagy éppen korallos sminket. Utóbbi nem mellesleg a 2019-es év színe is, amely nagyon jól alkalmazkodik bármilyen bőrtípushoz, így azzal biztosan nem nyúlhatunk mellé. Azonban, ha általában erősebb sminket viselünk, akkor az esküvőnk napján is nyugodtan válasszunk élénkebb, csillogóbb színeket, textúrákat” – javasolja Szabó Doris.  A smink megválasztásánál inkább az az eszme dominál, hogy az passzoljon a menyasszony, az esküvő stílusához és nem mellesleg igazodjon a vőlegény ízlésvilágához is, elvégre is, neki szeretnénk ilyenkor a leginkább tetszeni.

Választhatunk szem-, vagy inkább szájhangsúlyos sminket, ezeken belül is a szivárvány összes színe a rendelkezésünkre áll. A lényeg, hogy ne korlátozzuk be magunkat. Akár fényes, akár matt hatás mellett tesszük le voksunkat, szájhangsúlyos smink esetén azonban mindenképpen teszteljük le előtte a választott rúzst, hogy az valóban tartós legyen és ellenőrizzük rendszeresen annak állapotát. Használjunk lehetőleg tartós sminktermékeket és mindenképpen fixáljuk azt kellőképpen púder vagy akár sminkfixáló spray segítségével.

Mint minden smink esetében, itt is a megfelelő alapoknál kezdődik minden. Érdemes ezért mindenekelőtt már előző nap arcbőrünket is előkészíteni a nagy napra. Tisztítsuk meg alaposan, majd gyengéden radírozzuk le bőrünket, ezt követően helyezzünk fel egy ápoló  maszkot – például a K-Beauty Cica növény fátyolmaszkot, amely a kínai gyógyászat életelixírének segítségével és különösen gazdag A-, B- és C-vitamintartalmának köszönhetően képes életre kelteni bőrünket. A megfelelő hidratálásnak köszönhetően ugyanis sminkünk is tartósabb, illetve a végeredmény is sokkal szebb lesz. Emellett ne feledkezzünk meg arról sem, hogy semmi nem szépít jobban, mint egy kiadós alvás és egy őszinte, boldog mosoly!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest