… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Mi lesz a bőrünkkel böjt idején?

Mi lesz a bőrünkkel böjt idején?

Elkezdődött a böjt, a szervezet megtisztulásának ideje. A böjt szót hallva sokan csak a lemondásra, a korgó gyomorra asszociálnak, pedig a böjt gyógyító hatású, testnek-léleknek sokat adhat. Ilyenkor a szervezetünk a felhalmozott tartalék energiaforrásokból oldja meg a mindennapi működést, és közben a lerakódott salakanyagok, mérgek felszabadulnak és kiválasztódnak.

Az esetlegesen túlzott fehérje- cukor, vagy finomított liszt-beviteltől túlterhelt, elsavasodott szervezet szinte napról napra lélegzik fel, az anyagcserénk felgyorsul, és az igényesebben kiválasztott tápláléktól a vitamin- és ásványi anyag raktáraink is feltöltődnek. Ilyenkor különösen fontos, hogy sok folyadékot fogyasszunk, lehetőség szerint ásványvizet, vagy gyógyteát, frissen préselt gyümölcs- és zöldségleveket, hogy a napi folyadékbevitel növelése szintén segítsen testünkből eltávolítani a méreganyagokat.

A hagyomány szerint hamvazószerdától nagyszombat éjfélig böjtölünk, és ha néha meginognánk, elég ha arra a sok pozitív hatásra gondolunk, amely a böjttel együtt jár. Ahogy megtisztulunk, szinte a gondolkodásunk is felfrissül és tisztábban látunk sok mindent magunk körül, de a legfőbb hozadék mégiscsak az, hogy jót teszünk ízületeinknek, csökken a koleszterinszintünk, stabilizálódik a vérnyomásunk, erősödik az immunrendszerünk. És mivel a bőr az egyik legfontosabb kiválasztószervünk, nem mellékesen a bőrünk állapota is szebb lehet egy böjti időszak után. Mivel több zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk, és jobban figyelünk a folyadékbevitelre is, ezt a bőrünk állapota is meghálálja.

Természetesen ezt ennek ellenére támogatnunk kell a megfelelő bőrápolással is. Íme három fontos lépés, amely sokat segíthet szépségünk megőrzésében!

  1. Radírozzunk!

Hatékonyan segíthetjük bőrünk méregtelenítését, az egész test felületén elősegítjük az elhalt hámsejtek leválását, ha hetente egyszer arcradírt, kétszer-háromszor pedig testradírt használunk. Remek választás például az olívamag őrleménnyel készült Kaviczky Enyhe mechanikai arcradír. De figyelem! Semmiképpen se vigyük túlzásba a radírozást, arcunk heti egy alkalomért lesz hálás, de ha érzékeny a bőrünk, inkább használjuk az egyenletes bőrfelszínt biztosító Gyengéd hámlasztó krémet, amely az ananász és a gyümölcssavak segítségével kényezteti bőrünket. Testradír esetében pedig a Kaviczky gyümölcssavas testradírt, thermo-hatással. A bőr hőmérséklete megemelkedik, a keringés fokozódik, segít kiüríteni a salak- és méreganyagokat, melyek a cellulitot okozzák. Ha intenzívebb a pirosodás és a hőmérséklet emelkedése, akkor jól dolgozik a szervezet, esélyt kaptunk a cellulittal szemben.

  1. Használjunk maszkot!

Arcradírozás vagy hámlasztás után jöhet egy klasszikus regeneráló maszk. A 15 éves magyar márka, a Kaviczky a PanFlora’Soul Fekete Rózsa maszkot ajánlja, amely egy lépésben méregtelenít és táplál, test, lélek egységét harmonizálja. A különleges virágillatok, damaszkuszi rózsa, jázmin, narancsvirág és társaik valóban elvarázsolják a használóját, úgyhogy még az is lehet, hogy az élmény függőséget okoz! Egy biztos: akár egy gyors szépségtipp is lehet ennek a maszknak a használata, de a heti szépségápolási rutinba is beiktathatjuk.

  1. Hidratáljunk!

Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. Akár egy klasszikus nappali krémet, akár éjszakai krémet választunk, bőrtípusunknak megfelelően válasszunk egy olyan krémet, amely gazdag növényi hatóanyag tartalmú, és ideális a vízhiányos bőr számára. Ha pedig különlegesebb élményre vágyunk, érdemes megismerkedni a Kaviczky virágharmat és virágenergia termékeivel is, amely a tavaszi, böjti időszakban egy különleges illatélményt is nyújthat nekünk.

Egyszóval a bőrünk nem hogy nem jár rosszul, de egészen biztosan csak nyerhet a böjti időszak alatt, persze csak akkor, ha megadjuk a testnek és léleknek mindazt, ami jár, a megfelelő ápolást és törődést.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest