… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Kinek mit jelent a szépség?

Kinek mit jelent a szépség?

Egy amerikai felmérés során megkérdeztek 2000 férfit és nőt, hogy kiderítsék, mit tartunk ma szépnek nőkön és férfiakon. A válaszok jó néhány meglepetést tartogattak!

A csípő és a körte alkat
Hetvenhárom százaléka a nőknek gondolja úgy, hogy a körte testalkat sokkal vonzóbb ma, mint az elmúlt tíz évben bármikor. Ennek a típusnak a jellemzője a széles csípő, vastag combok, erősebb popsi. Mégis mikor arról kérdezték, a nőket, hogy milyen irányba változtatnák ezt a testrészüket, 85 százalék a vékonyabb csípőre voksolt.

Az öregedés nem elfogadott
Kilencvenhárom százaléka a nőknek nyilatkozott úgy, hogy a nyomás a fiatalság látszatának fenntartásáért napjainkban nagyobb, mint valaha. Kísérleti eredmények bizonyítják, hogy a mai férfi túlzott elvárásokat támaszt partnere életkorát illetően. Olyannyira, hogy egy vizsgálatban a férfiak által legvonzóbbnak tartott arcon a szem-áll távolság megfelelt a 11 éves korú lányok átlagos méretének.

Nagyobb hátsóról álmodoznak a férfiak
De most nem a partnerükről van szó, hanem saját magukról. Huszonkét százaléka a férfi megkérdezetteknek, ha változtathatna a fenekén, akkor nem formásabbra, vagy kisebbre cserélné, hanem nagyobbra.

A legproblémásabb testrész
Harmincöt százaléka a nőknek és férfiaknak, ha megváltoztathatnák, egy testrészüket a hasukat alakítanák át.

A férfiak is harcolnak a kilókkal
Nem meglepő, hogy kilencvenöt százaléka a női válaszolóknak szeretne adott mennyiségű súlyfeleslegtől megszabadulni, na de ebből a pasik sem maradnak ki. Nyolcvanhat százalékuk ugyanezzel a gonddal küszködik.

A 28 éveseké a világ?
A legtöbb férfi szerint a nők 28 éves koruk körül a legvonzóbbak. Egy 1991-ben végzett felmérés ugyanerre a kérdésre, akkor még a 31 éves kort hozta ki eredményként.

A pumák szexik
Összesen csak három százaléka a nőknek nyilatkozott magáról úgy, mint pumákról. Pumának hívjuk általában azokat az idősebb nőket, akik fiatal fiúkra vadásznak párkapcsolat céljából. A pasik 26 százaléka a pumákat szexinek találja.

Sztereotípiák a hajszínnel kapcsolatban
Úgy tűnik, a szőke hajszínnel megáldott nőkre a fárasztó viccek hadjárata után most egy másik jelzőt aggattak. Mikor a válaszolóknak jellemezniük kellett a barna és szőke hajú hölgyeket, a legtöbben mindkettőt szexinek, és csinosnak írták le, ugyanakkor a barnákat intelligensnek és szavahihetőnek titulálták, míg a szőkékhez a rosszindulatú jellemzőt párosították.

Végül mindenki Angelinát akarja
Míg a 60-as években Audrey Hepburn volt a szépségideál, napjainkban ezt a trónt Angelina Jolie birtokolja. A megkérdezett férfiak többsége a sztárok közül a legvonzóbbnak Joliet nevezte meg, de a nők közül is sokan szeretik a színésznőt. Nemtől függetlenül egybehangzóan Joliet jelölték meg, mint a tökéletes fizikai megjelenés megtestesítőjét.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest