… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Ismerjük meg szemünk formáját és a hozzáillő tökéletes tusvonalat!

Ismerjük meg szemünk formáját és a hozzáillő tökéletes tusvonalat!

Talán a sminkünk elkészítésének egyik legnehezebb része a szemkontúr elkészítése, főleg ha nem tudjuk, hogy szemünk formájához milyen tusvonal illik a legjobban. Szabó Doris, az AVON sminkmestere most bemutatja nekünk lépésről lépésre, hogy a különböző szemformáknál hogyan lehet a legjobban és legegyszerűbben igézővé varázsolni tekintetünket anélkül, hogy túlhúznánk, belenyúlnánk, vagy a legvégén elmaszatolnánk a sminkünket.

Ahhoz, hogy tökéletes végeredményt kapjunk, és még könnyebbé váljon szemünk kihúzása, érdemes néhány általános szabályt betartanunk. A szemsmink esetében is épp olyan fontos a megfelelő előkészítés, mint az arc bármely területén. Kezdjünk itt is bőrtípusunknak megfelelő alapozással, viszont ebben az esetben kerüljük a túl világos korrektor használatát. Tökéletes megoldást nyújthat erre a mark. Magix szemfestékalapozó. Amennyiben nem vagyunk elég biztosak, úgy nagy segítség lehet, ha ferde ecsetet használunk, amellyel a kezdők is jobban boldogulnak, hiszen az ecset kialakítása már önmagában is kirajzol egy vonalat. Az igazán szép és elegáns hatás elérése érdekében használjunk egy másik, hasonló lapos ecsetet, amellyel korrektort felvíve finomítani tudunk a tusvonal szélein, hiszen az úgy mutat jól, ha a vonal fokozatosan tűnik el. A szempilláinkat is sűrűbbé varázsolhatjuk, ha a felső részen levő belső vízvonalat feketére színezzük, ezt végezhetjük akár egy egyszerű ceruzával is. Előfordulhat, hogy miközben rajzoljuk a tusvonalat, beleremegünk és ettől az hullámossá válik, ilyenkor célszerű egy kis szemhéjfestékkel elsatírozni az egyenlelten vonalat, így kissé „füstösítjük” a szemkihúzást és eltüntetjük a hibákat.

Most pedig nézzük, hogy melyik szemformához milyen tusvonalat javasol a szakértő.

Klasszikus, mandulavágású szem

Talán azoknak van a legnagyobb szerencséjük, akik mandulavágású szemformával rendelkeznek, ugyanis nekik a legkönnyebb szépen és egyszerűen meghúzniuk az ívelő tusvonalat. Könnyen felismerhető, hiszen ennél a szemformánál az utolsó külső szempilla fölött a szem nyitott állapotában van egy kis hely. Először a szempilla tövében húzzuk a tusvonalat, nem túl vastagon, a szemhéjat kissé megemelve, hogy a szempillák és a tusvonal között ne maradjon hely. A vonalat az utolsó előtti szempilláig vigyük, ugyanis ennél a pontnál tudjuk eldönteni, hogy mennyire legyen ívelt a vonal vége. Innentől kezdve már nyitott szemnél folytathatjuk a műveletet, mert így a mélyítővonal kirajzolódik, ezáltal a tusvonalat az alá húzhatjuk.

Lefelé ívelt szem

Ennél a szemformánál először használjunk barna szemceruzát és később mélyítsük majd el fekete színnel. Érdemes itt is az utolsó előtti szempilláig húzni, majd felfelé irányítani a vonalat. A tökéletes hatás érdekében satírozzuk el tusvonalunkat egy kis barna szemhéjpúderrel. Ezáltal, hogy füstösebb a megrajzolt vonalunk, nem annyira a szem ívét hangsúlyozza, hanem inkább felfelé irányítja a tekintetünket. Emellett kiemelhetjük fekete színnel a vízvonalunk alsó, illetve felső részét is a még igézőbb tekintetért. Az AVON True szemkontúrceruza megfelelő segítséget nyújthat, hogy megalapozzuk vele szemünk kontúrját.

Nagy szem esetében

Nagy szem esetében egy fekete szemceruzával húzzuk meg a későbbi tusvonalunkat, majd fessük ki bátran a vízvonalunk alsó és belső részét, hiszen ez ehhez a szemformához kifejezetten jól áll. Ezután a már előre megfestett vonalra erősítsünk rá egy fekete szemhéjtussal. A mark. The Big Dot folyékony szemhéjtus tökéletes választás lehet, hogy egyszerűen húzzunk ívet a szemhéjunkon.

Pici, rejtett szemek

A smink elkészítését kezdjük itt is barna tussal, húzzunk szép vékony vonalat a szempillák tövébe, majd azt finoman satírozzuk el. Ha közel ülő szemeink vannak, akkor a felső szempillasor belső háromnegyedétől vagy a felétől indítsuk el a szemhéjtust. Ennél a szemtípusnál kifejezetten kerüljük a vastag tusvonalat, mert az még inkább összenyomhatja a szemünket. Érdemes árnyékolni a külső, alsó szempilláink tövét, majd ahol találkozik az alsó és felső szempillánk, csak enyhén húzzuk tovább tusvonalunkat, ugyanis ennek a típusnak nem ajánlott nagyon túlhúzni azt. A rejtett szeműeknél igazán hangsúlyos hatást akkor érhetünk el, ha a szemhéj rálógó felső-külső sarok részét barna, matt szemhéjpúderrel mélyítjük. Végezetül a felső szempillánk tövét nagyon vékony, fekete vonallal dúsítsuk.

Bármely szemforma esetében megkoronázhatjuk sminkünket egy jól kiválasztott szempillaspirállal. A szempillák tövétől induljunk el, felfelé ívelve a pillákat, közben kicsit Z alakban mozgatva a spirál fejét, hogy a festék egyenletesen fogja be a pillák oldalát és teljes hosszát is.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest