… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Interjú a Clarins sminkmesterével

Interjú a Clarins sminkmesterével

Milyen színek, stílusok és sminktechnikák jellemzik az idei őszi trendeket?
A Clarins idén az ajkakra helyezte a hangsúlyt ahogy ezt a Rouge Prodige őszi kollekció is jól mutatja, 24 fantasztikus rúzsárnyalat és egy valódi őszies hangulatot idéző arcpaletta.

Természetes nappali sminkhez a 122-es, 123-as és 124-es rúzst ajánlom

Hogyan alakíthatjuk ki a saját stílusunkat?
Először is, légy önmagad! Ne félj kipróbálni azokat a dolgokat, amikről úgy gondolod, hogy jól állnak és TE vagy!

Számodra mit jelent a hétköznapi, nappali smink? Mi az, ami már túl erős nappalra vagy a munkahelyre?
Természetes nappali sminkhez a 122-es, 123-as és 124-es rúzst ajánlanám az új Rouge Prodige kollekcióból. Ezek az árnyalatok teljesen természetes, natúr színek, a nap bármely szakában bátran viselhetjük. Ezen kívül ajánlom még a 101-es, 102-es és 105-ös árnyalatokat is.

Milyen mértékben jellemzik az őszi/téli kollekciót az élénk színek? Mely színek dominálnak? A szájfény divatos még?
A téli időszakban a legfontosabb a textúra, mely ebben az esetben kissé fényes, ragyogó hatású. Ha valaki szükségesnek érzi, használhat szájfényt is.

Melyik volt a kedvenc kollekciód, amióta sminkesként dolgozol?
Mostanáig, a 2007-es őszi kollekció, a Jazzy Colours volt.

Rengeteget utazol a világban, tréningeket tartasz. Észrevehető a más-más technika, ízlés, stílus és színhasználat a különböző országok sminkeseinél?
Természetesen, mindenkinek megvan a maga stílusa, attól függően, hogy honnan származik, hiszen a helyi szokások is alakítják az ízlésünket.

Véleményed szerint mi okozza a legfőbb aggodalmat egy átlagos nőnek a sminkje elkészítésekor?
A legnagyobb nehézség az alapozás, kicsit magabiztosabbak a szem és a száj sminkelésekor. Itt még a szemhéjtus használata szokott gondot okozni, a legtöbb nőnek nehézséget jelent szép, szabályos ívet rajzolnia a szempillák tövébe.

Frederic Reymond szerint Zsófi gyönyörű, így igazán könnyű volt kisminkelni


Hogyan segítenél Nekik? Mondanál néhány profi tippet/trükköt?
Először is, válaszd ki a bőrszínednek megfelelő árnyalatot! Hogyan? Vigyél fel egy egészen kevés alapozót a natúr arcodra vagy orrodra, a megfelelő szín a természetes bőrszínedhez legközelebb álló szín lesz. Utána vigyél fel az egész arcodra bronzosító púdert majd egy kevés pirosítót. A szem sminkelését ne kezdd el szemhéj alapozó bázis nélkül, mely biztosítja az egész nap tartó szemsminket. Ha rúzst használsz, az első réteg után itasd fel a felesleget egy papírzsebkendővel majd vidd fel újra a színt, ezzel a módszerrel tartósabb hatást érhetsz el.

A nagy divatházak divatbemutatói közül ebben a szezonban melyik volt az, amelyik a leginkább megfogott, melyek azok, amelyek leginkább befolyásolják a mindennapi sminktrendet vagy esetleg más márkákat?
Csak a személyes véleményemet tudom megosztani az olvasókkal: számomra az Yves Saint Laurent az egyik leggyönyörűbb divat márka, csodálatos újdonságokkal, tiszteletre méltó hagyományokkal, az ő bemutatóikat és kollekcióit mindig kiemelt figyelemmel kísérem.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest