… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Hozd a körmeidet tökéletes formába tavaszra!

Hozd a körmeidet tökéletes formába tavaszra!

A tél elmúltával kezünk egyre inkább kibukkan a kesztyűk alól, hamarosan jön a szandálok szezonja, így nem tudjuk már tovább rejtegetni körmeinket! Következzen néhány tipp, hogy hogyan hozd körmeidet a legjobb formába.

A körmeink különleges ápolást igényelnek, hiszen folyton ki vannak téve különböző tényezőknek, mint például a mosogatás, takarítás, vagy éppen a hideg levegő okozta irritáció! Arcunk után talán a kezünket nézik meg legelőször a kíváncsi szemek, ezért jobb, ha odafigyelünk rájuk, hogy utána ne kelljen szégyenkeznünk miattuk. A körmöknek nagyon fontos szerepük van az ujjbegyek védelmében is.

A citrom jó hatással van az egészségünkre és körmeink szépségére is! Fogyasszuk reggelente vízbe csöpögtetve, vagy teába.

Gyenge, sárga körmök
A leggyakoribb problémák közé tartozik a köröm puhasága és elszíneződése a sok körömlakk használattól. Egy egyszerű házi praktika segítséget tud nyújtani mindkét problémára. Fogjunk egy kis narancsot vagy citromot és jó erősen dörzsöljük meg vele a körmünket, nagyon jól fehérít és erősít. Hatékony lehet még a gyenge körmök ellen a kovaföld – vagy zselatin kapszula is.

Betöredezett körmök
A másik leggyakoribb körömprobléma, körmeink betöredezése. Ez általában a különböző vitaminhiányok miatt lép fel. Esténként kenjük be körmünket és körömágyunkat egy kis olívaolajjal, ami megakadályozza a berepedezéseket.

Köröm pihentetése
Néha ajánlatos a körömlakkok szüneteltetése, amikor semmilyen réteget nem kennünk fel csak engedjük, hogy fellélegezzen egy kicsit. A körmöknek is idő kell, hogy regenerálódjanak. A körömfestés előtt célszerű mindig fedőlakkot használni, valamint körömerősítő készítményeket, ezek segítenek megóvni körmeinket.

Mindennapi ápolás
Körmeinket soha ne vágjuk, hanem reszeljük! A körömágybőrt ne ollóval távolítsuk el, mivel így nagy az esélye a sebeknek és a gyulladásoknak is. Helyette áztassuk be a kezünket meleg vízbe, majd a megpuhult bőrt toljuk vissza egy fapálcával. A megfelelő vízmennyiség bevitele a körmöket is szépíti, ezért igyunk sokat!

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest