… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Hogyan sminkeljünk, ha szemüvegesek vagyunk?

Hogyan sminkeljünk, ha szemüvegesek vagyunk?

Manapság a szemüveg nem csupán a látásjavítás eszköze, hanem divatos kellék is. Ha szemüveget viselünk érdemes sminkünkkel kicsit többet bíbelődni, szemeink ugyanis könnyedén elveszhetnek a lencsék mögött. Néhány praktikus sminktechnikával kiemelheted a szemüveg mögött rejtőző gyönyörű szempárt!

Számos híresség van, aki mesetere a technikának, mellyel az egyszerű könyvtáros megjelenésből, szexi összhatást varázsolnak. Csupán a megfelelő trükköket kell megtalálni a különböző keretekhez.

Vintage báj
A vintage szemüvegek Meryl Streep eszköztárában is megtalálhatók, ez a típusú keret kiemeli az arccsontokat, és fiatalos megjelenést kölcsönöz viselőjének. A kék szemek sötét vintage kerettel párosítva egyszerűen lehengerlő hatást eredményeznek. A titok csupán a megfelelő szemceruza használatban rejlik. Húzz vékony, vagy vastag vonalat egy folyékony szemhéjtussal a felső szemhéjadon, attól függően, hogy vékony, vagy vastag keretet viselsz, végül tedd ellenállhatatlanná a tekinteted fekete szempillaspirállal.

Ha távollátó vagy: törekedj a precizitásra,  a lencsék ugyanis felerősítik majd az eredményt. A szemceruzával bánj óvatosan, mert a lencse amúgy is növeli a szemeket, az alsó és felső szemhéjak harmadát hangsúlyozd csak, és fekete helyett választhatsz barnát, vagy szürkét is.

Színes keretek
Az élénk kék, és halvány levendula árnyalatú keretek idén nagyon divatosak, ha te is szívesen viselsz feltűnőbb szemüvegeket, nincs szükség arra, hogy még több harsány árnyalattal tarkítsd az arcod. Egy kevés szempillaspirál, egy halvány vonal a szemcezura segítségével, és egy rózsaszínes rúzzsal visszafogott, ugyanakkor nőies külsőt érhetsz el. Egy tipp: Ahhoz, hogy a szemüveg ne csússzon le, vigyél fel egy kevés púdert az orrodra.

Geek stílusú faznok
Az első és legfontosabb szabály, ha sminkelésről van szó, hogy minél vastagabb a keret, annál kevesebb sminkre van szükség. Ugyanakkor, ha geek stílusú szemüvegekről van szó, bátran válassz merészebb színeket, különösen, ha mondjuk, egy buliról van szó. Emeld ki szemeidet egy ezüstös szemhéjpúderrel, így füstös érzéki tekintetet érhetsz el, vagy ellensúlyozd a sötét keretet egy erőteljesebb piros rúzzsal. Fontos azonban, hogy mindkettőt ne hangsúlyozd, ha erős szemeket készítesz, az ajkak merész tónusából faragj le kicsit.

Keret nélküli szemüveg
Ha te is inkább a hagyományos fazonok híve vagy, a keret nélküli szemüveg a tökéletes választás számodra. Egy ilyen fazon rengeteg lehetőséget ad arra, hogy szabadon játszhass a sminkkel. Ezek a szemüvegek azonban nem keretezik túlzottan az arcot, így fontos, hogy a szemöldököd mindig kifogástalan legyen. Tökéletesítsd a szemöldököd természetes ívét egy szemöldökceruzával.

Ha rövidlátó vagy: szemüveg kicsinyíti a szemeidet, használj világos színeket, a bézs, a rózsaszín, a fehér, vagy a lila kiváló lehet erre a célra. Ha szemceruzát használsz, válaszd a fehér változatát, ez optikailag sokkal inkább növeli a szemeket, mint a fekete változat.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest