… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Hogyan legyél strandra kész? Második lépés: szőrtelenítés

Hogyan legyél strandra kész? Második lépés: szőrtelenítés

Az egyik legfontosabb lépés a sima bőr eléréséhez a szőrtelenítés, ennek sok fajtája lehetséges, de mindegyiknél oda kell figyelni bizonyos szabályokra. Mi most leírjuk nektek a lehetőségeket és a veszélyeket egyaránt.

Borotválás
A borotválás talán az egyik legelterjedtebb és leggyorsabb opció, amit választhatunk. Valóban nagyon hamar megszabadulhatunk a szőrtől, de nem valami tartós, hamar visszanő, ráadásul erősíti is a szőrszálakat. Akkor jó a borotva, ha gyorsan szeretnénk sima bőrt elérni. Amennyiben napozni szeretnénk, egy éjszakát mindenképpen várjunk borotválás után, mert a sérült bőrfelület nappal érintkezve fehér foltokat eredményezhet. Borotválás előtt mindenképpen puhítsuk meg a bőrünket, egy kád meleg víz hatására a pórusok kitágulnak, így könnyebb dolgunk lesz. Semmiféleképpen ne borotváljunk száraz felületen, hiszen úgy megsebezhetjük magunkat, használjunk borotvahabot!

Tipp: A tökéletesen sima bőr érdekében szőrtelenítés után radírozzuk le a bőrünket, ami megszabadít minden elhalt bőrtől, fontos, hogy nagyon óvatosan dörzsöljük a felületet!

Epilálás
Az epilálógépek nagyon praktikusak, hiszen otthon könnyedén tudjuk alkalmazni, szinte bármelyik területre. Azonban itt is figyeljünk oda, hogy legalább egy napot várni kell a használata után, hiszen megviseli a bőrt és piros pöttyök jelennek meg, aminek idő kell, mire felszívódik, és a bőr megnyugszik.

Tipp: Mielőtt bármelyik szőrtelenítésnél is maradnál, próbáld ki az összeset és nézd meg, számodra melyik válik be a legjobban!

Gyantázás
Gyantázni lehet otthon és a kozmetikusnál is, de ehhez már kell némi rutin, hogy valóban szép, sima bőrt kapjunk. Mi most találtunk egy remek gyanta szettet, mellyel gyerekjáték a szőrtelenítés. Használható lábra, karra, bikinivonalra is. Nem kell bajlódni a melegítéssel se, hiszen egy külön készülék könnyíti a helyzetünket. Itt is előfordulhat irritáció, első alkalom előtt mindenképpen végezzünk allergiatesztet.

Tipp: A benőtt szőrszálak ellen csak óvatosan lépjünk fel, mindenképpen steril eszközöket használjunk, nehogy tovább rontsuk a helyzetet! Megelőzhetjük, ha mindig tiszta és puha bőrrel kezdünk neki.

Végleges szőrtelenítés
Nagyon jól hangzik, hogy örökre megszabadulhatunk a szőrtől, de hát semmi nem megy varázsütésre, ez is egy hosszú folyamat eredménye, ami mellett ugyanúgy kell borotválkoznunk vagy gyantáznunk. Mindenképpen jó megoldás, hiszen ritkítja a szőrt, de várni kell, míg elérjük a kívánt hatást.

Tipp: Mindegy melyik módszer mellett maradunk a hidratálásról egyiknél se feledkezzünk meg, minden egyes alkalom után használjunk testápolót!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest