… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Hogyan legyél strandra kész? Harmadik lépés: bőrradírozás

Hogyan legyél strandra kész? Harmadik lépés: bőrradírozás

Ahhoz, hogy egyenletesen barnuljunk, sok mindent szem előtt kell tartanunk, együnk barnulást segítő ételeket, illetve radírozzuk le bőrünket alaposan, hogy mindenhol egyenlően érjen a nap.

Alapjai
A bőrradírozás minden évszakban elengedhetetlen, mielőtt elkezdjük fontos, hogy bőrünknek megfelelő terméket válasszunk ki! Mi esküszünk a barackmagos készítményekre, hiszen gyorsan, remek eredményeket lehet vele elérni, de a cukros és kávézaccos megoldások is kitűnőek. Az sem mindegy, hogy milyen felületen, milyen terméket használunk. Vannak kifejezetten arcra, testre és lábra is külön-külön készítmények. Arra figyeljünk oda, hogy csak azt használjuk a különböző területekre, amik arra célra lettek kifejlesztve, egy testradírt semmiféleképpen ne kenjünk az arcunkra vagy fordítva! Mindenképpen konzultáljunk egy szakemberrel is, aki segít kiválasztani a megfelelő terméket és tájékoztat arról, hogy milyen gyakorisággal használjuk azt, ez azért fontos, mert az öregedő vagy vékony bőrnél nem ajánlott a túl gyakori kezelés. Nyáron még inkább oda kell erre figyelni, hiszen az elvékonyodott bőr könnyebben károsodik a napon. A testet már bátrabban radírozhatjuk, heti 1-2 alkalommal, nyugodt szívvel!

C vitaminos intenzív arcradír, 4670 Ft, The Body Shop; Naturals epres testradír, 1090 Ft, AVON; kin Perfecting Polish, 2990 Ft, Organic Surge

Mire jó?
A bőrradírok megtisztítják az bőrünket az elhalt hámsejtektől, ezzel segítve neki fellélegezni és felpezsdülni, megszabadítja a
szennyeződésektől és a zsiradékoktól is. A jól kiválasztott termékek hidratálnak és fontos vitaminokkal is táplálnak, simábbá és szebbé teszi bőrünket, emellett a letisztított felület sokkal több oxigénhez is jut.

Hogyan használjuk?
Mindig bevizesített, felpuhított bőrre vigyük fel, majd gyenge körkörös mozdulatokkal kezdjük meg a tisztítást. Lehet kézzel, de szivaccsal és kesztyűvel is radírozni, ami kényelmesebb! A választék nagyon tág, lehet bolti és saját készítésű készítményeket is használni. Léteznek olyan tusfürdők is melyek már alapvetően tartalmaznak kis szemcséket, ezeket is ki lehet próbálni. A testradírozásnál lentről felfelé haladjunk , hiszen ez remek alkalom a nyirokkeringés élénkítésére is. Az arcnál figyeljünk oda, hogy a szemek alatti érzékeny területet ne sértsük fel, a szájakat is nyugodtan radírozzuk, de csak finoman! Minden alkalom után hidratáljuk a bőrünket!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest