… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Hogyan álcázzuk karikáinkat 5 perc alatt

Hogyan álcázzuk karikáinkat 5 perc alatt

Reggelente gyakran nehezen tudod eltüntetni a karikákat a szemed alól? Ezzel nem vagy egyedül, szinte minden nő küzd azzal, hogy egy átmulatott vagy éppen átdolgozott éjszaka után milyen krémekkel és praktikákkal varázsoljon magának igéző tekintetet. Azonban a karikákat nemcsak a stressz, a kialvatlanság és a nem megfelelő táplálkozás, hanem a genetika is okozhatja, mely ellen tenni szinte lehetetlen, csupán álcázni lehet. Azonban egy jó hír: megfelelő alapozóval és korrektorral szinte mindig sikeresen kezelhetjük ezt a kis problémát. Csak kövesd tanácsainkat, és néhány perc alatt üde, csillogó tekintetet varázsolhatsz magadnak!

Az első lépésként, hogy a legtökéletesebben elfedjük szemünk alatt sötétlő karikáinkat, meg kell találnunk a megfelelő alapozó árnyalatot. Ne feledjük, hogy az ideális választás egy picit mindig melegebb árnyalat, mint arcszínünk. Hogy megtaláld a neked legmegfelelőbb „rejtőszínt”, próbálj ki minél többet. A legjobb választás az lesz, amelyik a legjobban beleolvad bőröd színébe. Válasszunk lehetőleg krém formulát a tökéletesebb fedés érdekében. Tipp: mivel szemünk környékén más, általában világosabb, puhább, a karikáknál pedig gyakran sötétebb bőrünk, ezért nem biztos, hogy a választott szín azonos lesz azzal az alapozóéval, amit arcunk többi részén használunk.

Most, hogy már birtokunkban van a legszuperebb fedő árnyalat, folytassunk annak alkalmazásával. Először az alapszínt, vagyis arcunk többi részén is használt alapozót vigyük fel, és csak az után, külön a karikákra választottat. Ez azért nagyon fontos, hogy egységes bőrszínt kapjunk, illetve így, dupla rétegben valóban biztosítva lesz a tökéletes fedés. A karikáinkat elfedő árnyalatot mindig szemünk belső zugaiból egyre kifelé haladva vigyük fel. Hogy álcázzuk sötét, szem alatti karikáinkat, koncentráljunk a belső zugokra, kifelé haladva óvatosan árnyaljunk, akár keverhetjük is korrektorral, alapozóval. Tipp: sminkmesterek tanácsa szerint érdemes ujjhegyünkkel felvinni az árnyalatot a tartósabb hatás és fedés érdekében. Jó ötlet az egész után leheletnyi púdert is felvinni, hogy gyönyörű, matt hatást kapjunk.

Íme a tökéletes karika- mentesítő módszer, melyet bárki elvégezhet csupán néhány perc alatt. Ez után már csak annyi a dolgunk, hogy kedvünk szerint sminkeljük szemünket!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest