… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Hófehér sminktippek

Hófehér sminktippek

A fehér smink friss és üde, a sminkmester szerint különleges ragyogást kölcsönöz az arcnak. Most bemutatjuk, hogyan használd a fehér árnyalatait és miért érdemes sminktáskádban kiemelt figyelmet fordítanod ennek a színnek!

Fehér highlighter
„A fehér az egyik legtökéletesebb highlighter árnyalat.”- mondta Carmindy Bowyer amerikai sminkmester. Nagyszerűen használható bizonyos arcvonások kiemelésre, és nyáron a lebarnult bőrrel egyszerűen csodát tesz. Leslie Lopez, aki Gwyneth Paltrow sminkjét is készítette az idei Oscar-díj gálára, azt mondta a Sant Tropez Skin Illuminator, vagyis segédfény ragyogást ad az arcnak, és szépen kiemeli az arccsontot. Használhatod önmagában, vagy kombinálhatod egy lágy barnítóval, hogy napsütötte fényt adj az arcodnak.

Fekete-fehér szemceruza a retro hatásért
A fehér szemceruza méltánytalanul bújik meg a fekete árnyékában, ez a szín ugyanis meghosszabbítja a szemeket és fénylővé varázsolja a tekintetet. A lényeg, hogy a fehér színt főként a belső szemzugban alkalmaz, ez nagyítja és feltűnőbbé varázsolja a szemeidet. Feketével párosítva stílusos 60-as évekbeli retro megjelenést kölcsönöz.

Fénylő tekintet
A csillogó tekintet elérése érdekében a sminkmester a fehér paint potot ajánlja, mely kiemeli a szemeket. A paint pot hasonló a szemhéjpúderekhez, azzal a kivétellel, hogy krémes állagának hála nem tapad a szemhéj ráncaiba, és könnyen felvihető ujjainkkal. A fehér paint pottal három területre kell koncentrálni: a szemöldök alatti részre, a szemek belső sarkaira, és középen a szemhéjra. Bowyer azt tanácsolja, hogy alkalmazd a normál smink mellé a korábban említett területen a fehér fényt, ez modern, friss, és üde külsőt kölcsönöz. A tökéletes megjelenés érdekében vigyél fel az arccsontodra és az ajkaidra korall árnyalatú fényt, és rúzst.

Hófehér körmök
Bár egy kicsit furcsának hathat, a fehér körmök most reflektorfénybe kerülnek. A sztárok kedvenc New York-i manikűröse Jin Soon Choi szerint a fehér elegáns, és nagyszerűen mutat a körmökön akár egymagában is, de kiváló alapot biztosít egy szép kombinált manikűrhöz. Fontos azonban, hogy ez az árnyalat a hófehér bőrhöz nem túl előnyös, nyári napsütötte bőrhöz viszont igazán mutatós. Egy átlátszó fehér lakkhoz, stílusos, feltűnő mintákat is párosíthatsz, legyen szó akár pöttyökről, vagy állatmintákról. Egymagában használva válassz tömör, matt fehér árnyalatot.

Modern fehér füstös szemek
A fekete füstös szemek ideje úgy tűnik lejárt, ha fel akarod dobni megunt sminkedet, használj erre a célra fémes fehér, illetve ezüstös szemhéjpúdert. Lehetőleg a füstös szemekhez egyszerre három árnyalatot kombinálj. Első lépésben vigyél fel egy fehér highlightert a homlokodon, a szemed belső sarkaiban, és az arccsontodon, majd használj egy ezüstös árnyalatú szemhéjpúdert a szemhéjadon, végül kontúrozz egy sötétebb árnyalattal a külső szemzugnál és az alsó szempilláknál. Ezen a részen vékonyan ki is húzhatod feketével a szemed, és ne feledkezz el a szempillaspirálról sem!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest