… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Házi hajegyenesítő praktikák a természet erejével

Házi hajegyenesítő praktikák a természet erejével

Manapság számos hajegyenesítő eljárás létezik, egy azonban közös bennünk, mindegyik nagymértékben roncsolja fürtjeinket, amitől száraz és töredezett lesz hajkoronánk. A természet erejét ilyenkor is segítségre hívhatjuk, elég néhány összetevő a konyhapultról, melyekkel sima és fényes lesz frizuránk.

Örök igazság, hogy mindenki arra vágyik, ami nincs. Aki göndör fürtökkel van megáldva folyamatosan keresi azt a hatékony megoldást, mellyel sima és egyenes hajkoronája lehet. Sokan azt hiszik, hogy a göndör fürtökre csak a kémiai módszerek és az erőteljes hőhullámok jelenthetnek megoldást. Az egyenes hatást azonban a természet segítségével is elérheted, előnye pedig, hogy nem roncsolja, vagy szárítja a hajszálaidat.

Valóban működik?
Legtöbben biztosan kétkedve állnak az olyan megoldásokhoz, melyekben nem szerepel hajvasaló, vagy vegyi anyagok literszámra. A házi receptek természetesen nem olyan tartósak, mint a korábban említett módszerek, azonban rövidebb időszakokra, vagy egy különleges alkalomra sokszor pontosan azt a hatást éri el, mint a hajvasaló. Azoknál, akik nagyon erős göndör fürtökkel vannak megáldva, az eredmény olykor lazább, kezelhető hullámok képében jelentkezik, a haj lágy lesz, nem kelt pudli hatást.

Hozzávalók: 1 csésze kókusztej, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, egy friss citromleve, 3 evőkanál kukoricaliszt

Elkészítés:
Egy tálban verd kézi habverővel simára a kókusztejet és az olívaolajat. Egy másikban a kukoricakeményítőt és a citromlevet is dolgozd el csomómentesre egy habverővel, majd az így kapott masszát öntsd bele a kókusztejes keverékbe. Ezután közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett melegítsd az így kapott keveréket. Amikor a folyadék kezd sűrűsödni, és kondicionáló állaga lesz, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

Így használd!
A kondicionáló pakolást oszlasd el az egész hajadon, ügyelve arra, hogy ne maradjanak ki foltok. Fedd be a hajad egy zuhanysapkába, és csavarj a fejed köré egy meleg törülközőt. A türközőt hajszárítóval felmelegítheted.  Hagyd fenn a pakolást minimum 30 percig, majd lassan szárítsd meg hajszárítóval a hajad. Ha rövidebb a frizurád, és nem tart sokáig, hagyhatod magától is megszáradni, ez egyébként tartósabb eredményhez vezet.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest