… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Hatékony izzadásgátlás természetesen

Hatékony izzadásgátlás természetesen

Az izzadás és a kellemetlen testszag nyáron még inkább problémát jelent. Vannak olyan helyzetek, amikor a normál dezodorok, sprayek már nem tudnak segíteni! Itt van néhány természetes módszer, melyek eltávolítják a nem kívánatos illatokat és újra magabiztos lehetsz!

Étrend
Az ételek nagyban befolyásolják a testszagunkat. A túl sok sajt és hús fogyasztása bizony rossz illathoz vezethetnek. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy el kell hagyni ezen ételeket! Amennyiben meg szeretnénk előzni a kellemetlenségeket, fogyasszunk sok vizet és gyümölcsöt, amelyek semlegesítik a testszagot!

Olajok
Különböző olajok remek antibakteriális hatással rendelkeznek, így kellemes illatot eredményeznek használatuk után. Ilyen olaj a teafa, a fenyő és a levendula is.  Az olajokat szinte bármilyen bioboltban beszerezhetitek. Tisztítsátok meg a bőrötöket, majd kenjétek be vele és máris illatozni fogtok!

Fürdők
Izzadásgátlás közben még relaxálhatsz is, ebben segít egy jó forró zsurlóból készült fürdő. Mindenkinek ajánlanánk, akik az átlagosnál többet izzadnak!

Citrom
A citrom is hatásosan elpusztítja a kellemetlen testszagért felelős baktériumokat. Nagyon könnyű az alkalmazása, egyszerűen kend be a bőrödet egy kis citromlével és kész is az egész. Különböző helyzetekben többet izzadunk, mint máskor, ilyenek a stresszes időszakok is. Ebben az esetben használj citromfű teát!

Szappanok
A természetes alapanyagokból készült szappanok nagyon hatásosak ezen a téren. A bőrödnek is kedvezel, ha nem kened mindenféle illatosított termékkel. Minden szempontból kiváló választás!

Többszöri mosakodás
A tisztálkodás nagyon fontos, hogy illatunk kellemes legyen! A nyári napok alkalmával nem árt, ha többször is megmosakodunk, főleg, ha hajlamosabbak vagyunk az izzadásra! A napi többszöri zuhanyzás meggátolja, hogy illatunk esetleg kellemetlen legyen!

Szódabikarbóna
A szódabikarbónával is felléphetsz a büdös hónaljak ellen, nem kell mást tenned csak egy vizes vatta segítségével bekenni a kívánt területet.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest