… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Gyakori kérdések a hyaluronsavas ráncfeltöltéssel kapcsolatban

Gyakori kérdések a hyaluronsavas ráncfeltöltéssel kapcsolatban

A hyaluronsavas ráncfeltöltés egy gyors és minimálisan invazív eljárás, amely szinte azonnali hatást eredményez. A hyaluronsav egy természetes poliszacharid, amely a bőrben és más testszövetekben is megtalálható. Az injekciózás során az orvos pontosan meghatározza a bioesztétikai pontokat, ahová a hyaluronsavat injektálja, hogy a lehető legjobb eredményt érje el. Az eljárás nem jár fájdalommal, de az orvos általában helyi érzéstelenítőt alkalmaz a beteg kényelme érdekében.

Milyen típusú ráncok kezelhetők hyaluronsavas ráncfeltöltés által?

Hyaluronsavat széles körben alkalmaznak főként az arc és a nyak ráncainak kezelésére és volumenizálására. Általános példák ezekre:

  • Az évek során kialakuló és elmélyülő orr és száj körüli ráncok kezelése, például a nazolabiális ráncok.
  • A homlokráncolásból eredő vízszintes bemélyedések csökkentése.
  • Szem körüli szarkalábak kisimítására.
  • Arckontúr javítására, hiszen jelentős mennyiségű nedvességet képes megkötni a hyaluronsav, így hidratáltabbá és volumenesebbé teszi a bőrt.

A hyaluronsav, mint töltőanyag, biztonságos és hatékony, ennek köszönhetően nagyon sokféle ránc kezelhető vele, ezt megelőzően azonban minden esetben orvosi konzultáció szükséges.

Mennyi ideig tart a hyaluronsavas feltöltés hatása?

A hyaluronsavas ráncfeltöltés hatása általában hat hónaptól kezdve egy évig is eltarthat, de ez az időtartam a páciens életmódjától, a bőrének állapotától és a feltöltés fajtájától függően változhat. Az általános tapasztalat az, hogy az eljárás után azonnal észrevehető a hatás, mivel a hyaluronsav azonnal hidratálja a bőrt és kisimítja a ráncokat.

Az idő múlásával azonban a hyaluronsav lassan felszívódik a testben, a szervezetünkben természetesen termelődő hyaluronsavhoz hasonlóan fokozatosan lebomlik, és volumenizáló hatása csökken. Ez azt jelenti, hogy a kezelést időről-időre meg kell ismételni, ha az eredményt szeretnénk is fenntartani. A kezelőorvos általában javaslatot tesz a vendégnek arra, hogy milyen időközönként kell elvégezni az ismétlő kezelést annak érdekében, hogy az arca fiatalos és üde maradjon.

Milyen mellékhatásokkal járhat a hyaluronsavas ráncfeltöltés?

A hyaluronsavas ráncfeltöltés a legbiztonságosabb eljárások egyike, de mint minden orvosi beavatkozásnak, ennek is lehetnek mellékhatásai, amelyek azonban szerencsére inkább csak apró kellemetlenségek. A leggyakoribb mellékhatások közé tartozik az injekció helyén jelentkező enyhe fájdalom, duzzanat és bőrpír, melyek általában néhány nappal a feltöltés után maguktól elmúlnak. Természetes anyag lévén a hyaluronsav nem allergizál, nem okoz kiütéseket, cserébe viszont látványosan fiatalítja a bőrt.

Sokan tartanak az aszimmetrikus végeredménytől, ám ha megfelelően képzett és gyakorlattal rendelkező orvos végzi a ráncfeltöltést, ettől nem kell tartanunk. Az IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum vezető orvosa, Dr. Békés Annamária már számtalan hyaluronsavas szépészeti beavatkozást végzett, így kellő tapasztalattal és hozzáértéssel várja a szépülni vágyó vendégeket.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest