… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Fesztiválra fel! Nélkülözhetetlen ragyogás

Fesztiválra fel! Nélkülözhetetlen ragyogás

A fesztiváok és a nyári bulik a felhőtlen szórakozásról, a szabadságról és a nevetésről szólnak. Természetesen ilyenkor a sminkünkről sem feledkezhetünk meg, hiszen az is a parti szettünk nélkülözhetetlen része. A hőségben azonban érdemes olyan sminket készíteni magunknak, amely légies és inkább a fényekkel játszik, hogy ne kelljen azon aggódnunk, hogy a sötét színek és erőteljes vonalak elkenődnek. Szabó Doris, az AVON sminkmestere most erre hoz nekünk néhány ötletet, amivel könnyedén extravagáns sminket varázsolhatunk magunknak, akár csupán egy színes szempillaspirál és highlighter segítségével.

Mint minden sminknél, itt is érdemes egy alapozóval kezdenünk. Ebben a nyári melegben inkább válasszunk egy színezett BB krémet, hiszen ez kellemesebb viselet a bőrünkönés a naptól is jobban védi az arcunkat. Miután gondoskodtunk arcunk hidratálásáról és az alapozásáról, áttérhetünk a szemsminkünk elkészítésére.

Ezúttal az erős, fekete vonalak helyett inkább a vidám színek után nyúljunk. Rózsaszín, kék, türkíz vagy akár egy lila szemceruza segítségével húzzuk meg felső, majd alsó szemhéjunk vonalát, ezt követően a megszokott fekete szempillaspirálunk helyett használjunk itt is egy, akár a szemceruzánkkal megegyező árnyalatú, különlegesebb verziót. Ehhez tökéletes választás lehet az új mark. Big and Magical szempillaspirál, amely a csillámló fekete mellett további négy vidám és tündöklő árnyalatban kapható. Amennyiben tovább fokoznánk a hatást, akkor a színeket variálhatjuk is – akár úgy, hogy az alsó és a felső szemhéjunkat és pilláinkat különböző színekkel hangsúlyozzuk, vagy ha ennél is merészebbek vagyunk, akkor felső szemhéjunkat kettéosztva, használhatunk két különböző árnyalatot is. Ennek csupán a fantáziánk szabhat határt, a pasztell színeket ugyanis főleg ilyenkor, nyáron bátran variálhatjuk és kombinálhatjuk.

Ezt követően jöhet az imádott highlighter – amiből egyszerűen sosem elég, pláne ilyenkor nyáron. Ennél a sminkél az extra hatás elérése érdekében használjuk azt a megszokott módon az arccsontunk hangsúlyozására, azonban ezúttal ne álljunk meg itt, hanem vigyük fel azt egészen a szemöldökvonalunk alá is. Játszunk a fényekkel és a csillogással az új, különböző árnyalatú mark. folyékony highlighterek segítségével. Érdemes az arccsontunkra a bronzosabb Get Lit elnevezésű árnyalatot, a szemöldökünk fölé és a szemünk alatt félkörben pedig egy hamvasabb színt választanunk, mint például a gyöngyházas Flickering Light-ot vagy a rózsaszínes Stage Glow-t. Ha még extrémebb hatást szeretnénk elérni, rakjunk egy kis highlightert a vállunkra és a kulcscsontunkra egyaránt. Végezetül pedig, bármikor feldobhatjuk sminkünket a mark. sminktetováló tollal, amellyel szabadon és bátran díszíthetjük arcunkat csillag vagy épp villám formával.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest