… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Ezt teszi a bőröddel a Nap, amikor nem figyelsz

Ezt teszi a bőröddel a Nap, amikor nem figyelsz

Meg tudod különböztetni az UV-A sugarakat az UV-B-től? És az UV-C-től? Ismered, hogyan „dolgoznak” a bőrödön a kémiai és a fizikai fényszűrők? Mikor célszerű a napon tartózkodni az optimális D-vitamin termeléshez? A bőrünk egészen biztosan meg fogja hálálni, ha tudatosan készülünk a nyárra, és okosan használjuk a napvédő termékeket. És most az érzékenyebb bőrűeknek és a napallergiásoknak is érkezett egy remek megoldás a napcsókolta barna bőrért.

Az erős nyári napsütés a legfőbb öregedési források között számon tartott környezeti öregedés szempontjából legalább olyan rossz hatással lehet a bőrünkre, mint a dohányzás, a súlyos légszennyezés, esetleg egy gyulladás. A kánikulai napsütésben ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen módszert választunk bőrünk megvédésére, illetve a megfelelő nyári szín elérésére. Hiszen ilyenkor – valljuk be – nemcsak a védelmet tartjuk szem előtt, hanem szemrevaló barnaságunkat is. Ehhez azonban nem árthat néhány alapfogalmat tisztázni, hogy megfontoltan tudjuk kiválasztani a nekünk leginkább megfelelő módszert, és elkerüljük bőrünk károsodását.
A legfontosabb, hogy egy napvédő széles körű védelmet nyújtson, vagyis az UV-A és az UV-B sugarak ellen is védjen, akár fizikai fényszűrőket (amik többnyire visszaverik, szétszórják az UV-sugarakat a bőr felszínéről), akár kémiai fényszűrőket tartalmazzon (ezek pedig többnyire elnyelik a Napból érkező UV-sugarakat).Az általában 6-10-től egészen 50+-ig jelölt fényvédő faktor (SPF) pedig azt mutatja, hogy egy napvédő termék milyen mértékben képes megszűrni az UV-B sugarakat; hogy általa mennyi idővel lehet tovább tartózkodni a napon a leégés veszélye nélkül.

Mi a különbség a háromféle UV-sugárzás között?
• UV-A: a leghosszabb hullámhosszal rendelkező UV-sugarak egyben a legveszélyesebbek is, mivel a bőr mélyebb rétegeibe is képesek behatolni. Felelősek a ráncokért, a bőr ruganyosságának csökkentéséért és az öregedés egyéb látható jeleiért. Képesek még az üvegen is áthaladni!
• UV-B: az UV-A sugarakhoz képest rövidebb hullámhosszúak, így csak a bőr felsőbb rétegeibe hatolnak be. Ezek felelősek elsődlegesen a bőr felületi barnulási és leégési folyamataiért, valamint a bőrrák kialakulásában is lényeges szerepet játszanak.
• UV-C: ezek a legrövidebb hullámhosszúságú UV-sugarak. Őket az ózonréteg elnyeli, így nem érik el a bőrünket.

Az optimális D-vitamin termeléshezcélszerű napvédő nélküla kora délelőtti, vagy a késő délutáni órákban naponta kb. 15-30 percet napon tölteni. Ez az időtartama leégés veszélye nélkül elég lehet megfelelő mennyiségű D-vitamin termelődéséhez. Ezen túl a helyes táplálkozásunkkal is segíthetjük D-vitamin ellátásunkat: a vitamin ugyanis nagy mennyiségben található tengeri halakban, csukamájolajban, kisebb mennyiségben pedig tojásban és májban is előfordul. Ez különösen az érzékenyebb bőrűeknek, vagy a napallergiásoknak lehet hasznos, akik most még egy új módon kölcsönözhetnek napcsókolta megjelenést a bőrüknek.

ANuSkin új önbarnítója, a SunrightInstaGlow segítségével bárki évszaktól függetlenül élvezheti a napbarnított bőrt: hatása a felvitelt követően, körülbelül 15 perc múlva látható, gyorsan, csíkmentesen felszívódik, és hidratálja, ápolja is a bőrt. ASunrightInstaGlow az aktuális szépségtrendek közül kettőre is szinte azonnali megoldást kínál: az önbarnító segítségével, az arcunk vagy más testrészünk formázásával egyrészt kontúrosabb megjelenésre tehetünk szert, másrészt sminkelés nélkül kölcsönöz természetes, ragyogó megjelenést. Majdhogynem teljesen illatmentes, karamellt is tartalmazó formulája egyenletes fedést biztosít, és még attól sem kell tartanunk, hogy a ruhát összekenné.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest