… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Durva sminkbakik, amik 10 évvel öregítenek!

Durva sminkbakik, amik 10 évvel öregítenek!

Köztudott, hogy a megfelelően alkalmazott sminktechnika éveket faraghat le korunkból, ám egy rosszul felvitt alapozónak, vagy rúzsnak köszönhetően éveink száma látszólag akár 10-el is megemelkedhet! Íme a legfontosabb szabályok, melyekre nem árt ügyelni!

Vastag alapozóréteg
Sminkmesterek nem győzik hangoztatni, hogy a hétköznapokban nem tanácsos nehéz alapozót használni, vagy vastag rétegben felvinni a festéket. Ez ugyanis egyenes út, ahhoz, hogy jóval öregebbnek tűnj, mint amennyi valójában vagy, arról nem is beszélve, hogy, ha állandóan eltömíted vastagon a pólusaidat, az korai ráncok kialakulásához is vezethet. „Válassz egy könnyű alapozót, ami jól fed, vagy egy színezett hidratáló krémet. Miután felvitted az alapozót, egy nedves szivaccsal, finom nyomkodással itasd fel a felesleget, hogy ne üljön be a festék az apró ráncokba. És ne feledd, minél inkább kerülöd a maszkszerű hatást, annál jobb! A hidratált, friss, üde bőr sokkal jobban mutat, még akkor is, ha maradnak hibák rajta, mintha nyilvánvalóan vastag sminkréteg alá rejtenéd az arcod. ”- mondta Chrisanne Davis New York-i sminkmester.

Túl világos alapozó
A bőrünknek megfelelő alapozó árnyalat kiválasztása sosem volt egyszerű feladat, éppen ezért fontos bizonyos alapszabályokkal tisztában lenni. A sminkesek szerint azok a tónusok, amik halványabbak természetes arcszínünknél kihangsúlyozzák a ráncokat, éppen ezért ahogy öregszünk, érdemes melegebb tónusokat választani. Chrisanne Davis szerint az olyan termék, mely fényvisszaverő formulát tartalmaz, nagyszerű választás lehet, mert a bőrt frissnek és üdének mutatja.

Túl sok, túl nehéz szemránckrém
Ahogy öregszünk, a szemünk alatti bőr egyre vékonyabb lesz. A túl vastagon felvitt, vagy nehéz szemránckrémek nemhogy eltüntetik, de még inkább kiemelik a szemek alatti területet, és a sötét karikákat. Ezért lehetőleg minél vékonyabb rétegben vidd fel a krémet egy ecset segítségével, úgy, hogy csak a sötét karikákra jusson, ne az egész szem alatti részre.

Rúzsok buktatói
Ahogy az évek telnek ajkaink határozott vonala egyre halványabb lesz, ami miatt a rúzs könnyebben elkenődik, vagy szétfolyik. A sminkmester szerint a megoldás egy árnyalatban illő kontúrceruza, mely segít, hogy a színek a helyükön maradjanak. Fontos, hogy egy bizonyos kor fölött hanyagoljuk a túl élénk, vagy túl sötét árnyalatokat, valamint a fémes tónusokat, mivel ezek túl nehezek az elvékonyodott ajkaknak. Helyette válasszunk inkább a hétköznapokra egy rózsásabb, vagy bézs árnyalatot, illetve ajakbalzsamot.

Szemfesték az alsó szempillákon
Az alsó szempillákra felvitt festék kiemeli a szarkalábakat, és a sötét karikákat a szemek alatt. Helyette csak a felső szempillákra koncentrálj, és a lehető legfeketébb árnyalatú szempillafestéket vidd fel, ezáltal a szemfehérje még inkább tisztábbnak és fehérebbnek fog tűnni. Ha gondolod a szempilla göndörítőt is bevetheted, ez a legtermészetesebb módja annak, hogy nagy szemeket varázsolj magadnak.

Csillámpor a külső szemzugnál
A csillámos szemhéjpúderek fényt adnak a tekintetnek, és ragyogóvá varázsolják a szemeket, ám fontos, hogy a külső szemzug környékére ne kerüljön belőle, mert az kiemeli még a finom ráncokat is. Lehetőleg csak a belső szemzugba, és a homlokcsontra vigyél fel belőle.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest