… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Szépülj éjszaka célzott termékekkel!

Szépülj éjszaka célzott termékekkel!

Reggelente sokszor előfordul, hogy gubancos hajjal, és zilált külsővel ébredünk. Íme a legjobb szépség trükkök alváshoz, hogy a tükörképed reggel is kifogástalan
legyen!

A bőröd nem alszik!
Amikor alszunk bőrünk nincs kitéve annyi káros hatásnak. Ilyenkor előtérbe kerülnek azok a biológiai folyamatok, melyek a károk helyreállítására fókuszálnak. Így bármilyen krémet, vagy trükköt vetünk is be, az sokkal hatékonyabb lesz a hidratálásban, a ráncok eltüntetésében, vagy a ragyogó bőr elérésében, mint nappal. Szakértők szerint, ha két párnával alszunk, elkerülhető a „párnaarc”, a selyem és szatén anyagú párna pedig csökkenti a ráncosodást.

hidratalas

Gondos tisztítás
A sminklemosó használata alapművelet az éjszakai készülődésben, de fontos, hogy akkor is rendesen megtisztítsd az arcod, ha nem használtál aznap semmilyen kozmetikumot. Éjszaka ugyanis bármilyen kosz, vagy szennyeződés eltömítheti a pórusokat, ami gyulladt, puffadt bőrt, piros foltokat, vagy pattanásokat eredményez. Ilyen esetben bármilyen méregdrága terméket is kensz az arcodra, semmilyen hatása nem lesz, maximum rontja a helyzetet. Használj lefekvés előtt egy gyengéd bőrkímélő arctisztítót.

Hidratálás
Amikor alszunk, testünk hőmérséklete megemelkedik, ennek hatására verejtékezünk, ez pedig reggelre száraz bőrt eredményez. A folyamat különösen igaz a téli időszakra. „A száraz bőr kivédésének érdekében vigyél fel este lefekvés előtt egy vékony réteg hidratáló krémet, ami hyaluronsavat, vagy glicerint tartalmaz. A ceramid tartalmú termékek kifejezetten hasznosak, mivel csökkenti a ráncokat, és újjáépítik a bőr szerkezetét.” – mondja Diane Berson a Cornell Egyetem bőrgyógyászati professzora.

hidratalo kremek

Szem alatti táskák
Bármilyen meglepő is a szem alatti ráncok akár már 20 évesen problémákat okozhatnak, egy rosszul alkalmazott, vagy rossz minőségű alapozó, illetve korrektor miatt. A sötét foltok és a ráncok eltüntetésére használj peptid, és aminosav tartalmú szemránckrémet, ami jelzi a bőrnek, hogy termeljen több kollagént. Francesco Fusco Mahattani bőrgyógyász szerint fontos, hogy legalább egy órával lefekvés előtt vidd fel a krémet. Így elkerülheted, hogy beletöröld a szemedbe, ami irritációhoz vezethet.

szemkornyekapolo

éjszakaikrem

Sima, puha ajkak
Ha te is ébredtél már kiszáradt ajkakkal, a következő trükköt neked találták ki. Lefekvés előtt márts egy puha végű fogkefét egy kis szódabikarbónába, és vízbe, majd finoman menj végig a kefével az ajkaidon, hogy eltávolítsd az elhalt bőrt. Ezután vigyél fel az ajkaidra egy kevés hidratáló ajakápoló balzsamot, vagy krémet. Lehetőleg olyat válassz, ami glicerin, cerezin tartalmú, ezek megnyugtatják a bőrt, és sima ajkakat varázsolnak.

ajanbalzsam

Fényes haj
Ma már rengeteg féle és fajta éjszakai hajpakolásból válogathatunk. Ezek a termékek alvás közbe vitaminokkal, aminosavakkal, és növényi olajokkal töltik fel a hajszálakat. A száraz hajadba fésülj egy könnyed éjszakai regeneráló pakolást. Reggel fényesebb és erősebb hajkoronával ébredsz, és a fejbőröd is felfrissül.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest