… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Bőrszépítő téli álom

Bőrszépítő téli álom

Lehet, hogy első pillantásra nem egyértelmű, de tudnod kell, hogy a szépséget nem csak a genetikai adottságok befolyásolják! Az életmód, a vízfogyasztás, a különböző bőrápoló készítmények mellett a leginkább meghatározó az alvás!

Az arcbőr szépségéhez és egészségéhez valóban fontos a sok alvás. Csakhogy ezt sokszor nagyon nehéz kivitelezni. A stressz, a teendők végeláthatatlan sora legtöbbünket arra kényszerít, hogy éppen az alvásra szánt időből csippentsünk le kicsit. A változáshoz talán elég lenne annyi, hogy reggel jobb lábbal keljünk fel, megpróbáljuk a dolgokat másként csinálni és nem csak a munkára, kötelességekre és családra gondolni, hanem önmagunkra is…

Beauty 2Jó éjt!
A jó minőségű alvás sok okból fontos – javítja a memóriát, erősíti az emóciós stabilitást, és segíti a sejtek regenerálódását az egész testben. A bőrsejteket is beleértve. Ezen felül alvás közben melatonin szabadul fel, ami a bőr saját regenerációs folyamatát serkentő hormon, és így reggelre bőrünk újra selymes és tonizált lehet. „Ha az alvás szaggatott, felszínes, vagy rövid, a test kevesebb melatonint termel és a bőr petyhüdt és száraz marad, kitágult pórusokkal,” mondja Dr. Yvonne Bergerová a Prágai BcD clinic dermatológusa. „A melatonin egyfajta fiatalság elixír, de képződése a kor előrehaladtával lassul, és az alváshiánynak köszönhetően az arcbőrünk rosszabb kondícióban van, mint a korra való tekintettel lennie kellene,” teszi hozzá. Az alvás a bőr szépségét még más hormonnal – kortizollal – is befolyásolja. Ez a stressz-hormon az elégtelen alvásnál a testünkben nagyobb mennyiségben keletkezik és a sötét szem alatti karikák képződésében is közreműködik, negatívan befolyásolva a kollagén-szálakat is, ami mély ráncok kialakulásához vezethet. 

Mit tehetsz a szépségért?

  • Aludj sokat!
    Igyekezz elegendő időt szánni az alvásra és időben menj aludni: az éjfél előtti időszak duplán számít! Legalább hat órát aludj, ha az éjjel csaltál ezzel, toldd meg egy extra alvással (elég egy rövid szundítás) nap közben. Gondolj arra, hogy a melatonin kb. két órával a mély alvás után kezd termelődni és sokkal intenzívebben képződik, ha sötét helyiségben alszol.
  • Hidratálj!
    Az egyik nagyon egyszerű és emellett természetes eszköz az arcbőr szépségének fokozására, a megfelelő vízbevitel. Folyadékhiány esetén az arcbőr kiszárad, ráncos és petyhüdt lesz. A száraz bőr nem csak a ráncokat teszi láthatóbbá, de a testben levő vízhiánynak köszönhetően sokkal több is keletkezik belőlük.
  • Hagyd, hogy az éjszakai krémek dolgozzanak helyetted!
    Éjszaka folyamán az arcbőr jobban felszívja a kozmetikai készítményekben lévő hidratáló és tápláló anyagokat. Érdemes kihasználni ezt az időszakot, és antioxidánsokat, illetve speciális ápoló komplexeket tartalmazó éjjeli maszkokat, vagy éjjeli krémeket használni, amelyek maximálisan támogatják a regenerációs folyamatokat és a bőrsejtek megújulását.

 Life-tipp: NIVEA Q10 PLUS Ránctalanító éjszakai arckrém
A Q10 koenzim és a kreatin a bőrben természetesen megtalálható alkotóelemek, de mennyiségük a bőrben a kor előrehaladtával csökken, így a bőr veszít energiaszintjéből és regenerálódási képességéből is. Ezért idővel megjelennek a bőröregedés első jelei. Ez a szuper éjszakai krém a bőrben természetesen megtalálható Q10 koenzimet és kreatint tartalmazó formulája révén hatékonyan veheti fel a harcot a ráncok ellen – harmóniában a bőrrel. 30 év feletti hölgyeknek ajánljuk. Ára: 3599Ft
NIVEA Q10 PLUS Ránctalanító éjszakai arckrém 3599Ft

Hozzászólások

Pin It on Pinterest