… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Bőr fürdés után – hogyan kell jól ápolni?

Bőr fürdés után – hogyan kell jól ápolni?

A bőr ápolása nem merül ki a megfelelő tusfürdő kiválasztásában és használatában és még a zuhanyozás sem elegendő, hogy a bőrünk ápolt és egészséges maradjon. (x) Bőrünket sokféle környezeti hatás éri minden egyes nap, ezért nagyon lényeges, hogy a megfelelő gondoskodást biztosítsuk számára.

A bőr ápolása már a zuhanyozás vagy fürdés során elkezdődhet. Zuhanyozás során használhatunk különféle – a bőrünk típusának megfelelő – testradírokat, amelyek segítenek bennünket megszabadulni az elhalt hámsejtektől. Ezek a cukor-, kávé – és só vagy egyéb, hámlasztó tulajdonságú anyagokat tartalmazó szerves testradírok még a vérkeringés fokozásában is aktívan részt vesznek. 

A testradírok használatával megszabadulunk a régi hámrétegtől, így a bőr simábbá válik, a vérkeringés fokozódik, és nem csak megtisztítják a bőrt, hanem sokkal simábbá és feszesebbé is varázsolják azt. Nézelődj a https://cosibella.hu/hu/menu/haj-es-test/test/borradirok-19125 oldalon, hiszen itt is nagyszerű testradírok közül válogathatsz. 

Nagyon lényeges, hogy soha ne forró, csupán csak meleg vizet használjunk, ugyanis a forró víz csak tovább szárítja a bőrt. Különösen veszélyes lehet ez azok számára, akik száraz bőrrel rendelkeznek, vagy olyan bőrproblémájuk van, mint amilyen az ekcéma is. A meleg víz, azonban bent tartja a bőrben a nedvességet, de még így is szükségünk lehet a bőrünknek extra testápolásra, például a bőrtípusnak megfelelő testápoló használatára. 

A bőr hidratálását elérhetjük azzal, ha fürdést követően a bőrtípusnak megfelelő testápolót vagy testápoló vajat használjuk. Nagyon lényeges, hogy mindig olyan testápolót alkalmazzunk, amelyet a bőrünk igényel. A száraz bőrnek elsősorban sűrű, krémes testápolóra van szüksége.  Igaz ez a téli hónapokra, azonban a száraz bőrnek nyáron is extra törődésre van szüksége, habár ilyenkor egy könnyebb textúrájú testápoló is elegendő lehet. A normál bőrrel rendelkező személyek gyakrabban hanyagolják el a bőrüket, hiszen úgy vélik, hogy az ő bőrünknek nincs szüksége extra ápolásra, pedig ez nem egészen így van. Nekik is elegendő lehet egy könnyedebb krém, akár test vagy arcápolásról beszélünk, de mindenképpen szüksége van a bőrüknek valamilyen hidratálóra. Csakúgy, mint a zsíros, olajos bőrrel megáldott személyeknek. A zsíros bőrűeknek elsősorban egy könnyű, olajmentes, hidratáló hatású testápolóra lehet szükségük. Mindenféle bőrtípusnak megfelelő testápoló közül szemezgethetsz a https://cosibella.hu/hu/menu/haj-es-test/test/balzsamok-es-vajak-19124 oldalon. 

Nem csak a testünket, az arcunkat is hidratálni szükséges. Ennek érdekében használjunk rendszeresen szintén a bőrtípusuknak megfelelő arcszérumot vagy arckrémet. 

A testápoláshoz, a hajápolás is szorosan hozzátartozik. Nem elegendő csak sampont használni a mindennapokban, a hajbalzsam és kondicionáló alkalmazása is elengedhetetlen. Ez biztosítja a haj hidratáltságát, megfelelő nedvességtartalmát, illetve segíthet a gubancolódás megelőzésében is. 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest